Perşembe, Mart 28, 2024

4×4 Elektrikli Kaykay: Acton Blink Q4TRO

Paylaş

silkroad gaminggentr

Acton tarafından geliştirilen elektrikli kaykay kompak yapısı ve tasarımı ile ön plana çıkarken, 4×4 olduğu için dört çeker olarak sorunsuz bir şekilde yokuşları da çıkabiliyor. Acton Blink Q4TRO adı verilen elektrikli kaykay aynı zamanda kişisel ulaşım aracı olarak kullanılabiliyor.

Dört Çeker Elektrikli Kaykay Neler Sunuyor ?

Elektrikli kaykaylar artık giderek yaygınlaşmaya devam ediyor. İnsan gücü ile ivme kazanan kaykaylar artık ayak ile itme gücüne ihtiyaç duymadan kendi kendine gidebiliyor. Üstelik Acton gibi firmalar işi abartarak bu kaykaylara müthiş özellikler eklemiş. Yukarıda da belirtmiş olduğum üzere dört çeker olan bu kaykay, içerisinde yer alan bağımsız motoru sayesinde meraklılarını yeni maceralara sürükliyor.

Acton Blink, hafif olduğu kadar içerisinde yer alan sağlam materyalleri sayesinde dayanıklı da diyebiliriz. Karbonfiber ve alüminyumdan yapıldığı için parçalar kolay kolay hasar görmüyor. Bu anlamda hem hafif olması hem de dayanıklı olması sağlanmış.

elektrikli-kaykay-acton-blink-q4tro-003
Acton ekibi Q4TRO adını verdikleri bu modelde S2 ve S sürümleri olmak üzere toplamda üç farklı model sunuyor. Ailenin en ufağı olan Blink S‘te ise bir adet elektrikli motor bulunuyor. Elektrikli kaykay tam şarj ile 11 kilometre yol yapabildiği gibi, boş bataryayı 45 dakika gibi kısa bir sürede doldurabiliyorsunuz.

Batarya olarak Samsung’un lityum-iyon hücreli yapısı tercih edilmiş. Samsung batarya deyince ise aklımıza direkt olarak “patlama” geliyor. Aynı durum bu kaykaylar için geçerli mi bilinmez.

elektrikli-kaykay-acton-blink-q4tro
25 Km Hız Yapabiliyor

Acton Blink Q4TRO modeli saatte 25 kilometre hız yapabildiği gibi, toplam ağırlığı 4.5 kilogram civarında. Eğer kaykay ile yük taşımak isterseniz maksimum 105 kilogram ağırlık koyabiliyorsunuz. Bu ağırlıktan fazlasını yüklediğinizde ise kaykay size “fazla yük” uyarısı veriyor.

Ailenin en büyük kaykay modeli ise 35 kilometre menzile sahip. Bu modelde Panasonic marka bataryalar görev yaptığı gibi, toplam ağırlığı 7.7 kilogram civarlarında. Batarya daha büyük olduğu için 3 saatte şarj oluyor ve çok daha uzun yol yapabiliyorsunuz. Bu modelde ise toplam taşıma kapasitesi 130 kilogram olarak belirlenmiş.

elektrikli-kaykay-acton-blink-q4tro-001
Blink Q4TRO kaykay elektrik gücünü geri kazanım olarak elde edebiliyor. İçerisinde bulunan rejeneratif fren sistemi sayesinde her fren yaptığınızda enerji geri kazanılıyor ve daha fazla yol yapabilmeniz hedefleniyor.

Bir de cep telefonunuza indireceğiniz uygulama sayesinde mobil uygulamadan kaykayı kontrol edebilmek mümkün. Şuanda Indiegogo üzerinden projeye destek toplandığı gibi, Blink Q4TRO modeli 349 dolardan satışa sunulacak.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler