Perşembe, Nisan 25, 2024

Xiaomi Yeni Sanal Gerçeklik Gözlüğü Mi VR’ı Tanıttı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çin’li başarılı teknoloji üreticisi Xiaomi yeni sanal gerçeklik gözlüğü olan Mi VR modelini tanıttı. Pekin’de düzenlemiş oldukları etkinlikte görücüye çıkan sanal gerçeklik gözlüğünün detayları ve piyasa satış fiyatı da belli oldu.

Xiaomi Mi VR Neler Sunuyor ?

Aşağıdaki videoda da izleyeceğiniz üzere yeni sanal gerçeklik gözlüğü dahili stereo hoparlörü ve kumandası ile birlikte geliyor. Normal çin çıkışlı sanal gerçeklik gözlüklerine göre çok farklı olan Xiaomi Mi VR‘da toplamda 9 eksenli hareket sensörü bulunuyor. Aynı zamanda jiroskop sensörü ile de doğru kafa takibinizi yaparak video ve oyunlarda birebir eşleşme sağlıyor.

Gözlüğün görüntü aktarma süreci ise 16 milisaniye olarak açıklandı. Aslında bu rakam bize biraz çok geldi. Normalde maksimum 5 milisaniyenin üzerinde olan gözlükleri pek tercih etmeyen kullanıcılar Xiaomi Mi VR için düşünebilirler.

xiaomi-mi-vr-01
Gözlük aşağıdaki akıllı telefonlar ile uyumlu olacak;

❱ Xiaomi Mi Note 2

❱ Xiaomi Mi 5S

❱ Xiaomi Mi 5S Plus

❱ Xiaomi Mi 5

xiaomi-mi-vr-03
Şimdi akıllardaki soru şu: “bu gözlüğü alırsak diğer markaların telefonları uyumlu olmayacak mı ?” ne yazık ki olmayacak. Bir kaç ay içerisinde Çin’de satışa çıkacak olan Xiaomi Mi VR‘ın piyasa satış fiyatı 29 dolar olacak. Türkiye’de ise vergiler dahil 149,99 TL olması bekleniyor. Bu konuda Mi VR‘ın en yakın rakibi ise Samsung Gear VR oluyor.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler