Perşembe, Nisan 18, 2024

Nanoteknoloji İle Geliştirilen Yerli Çelik Yelek: Siper

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ülkemizde terör faaliyetleri sürekli devam ettiği için ve askerlerimiz ile polislerimizin güvenliğini bir üst segmente çekebilmek için yerli üretim çelik yelek geliştirildi. Siper adı verilen çelik yelek nanoteknoloji ile operasyonlarda özel harekatçıların üzerinde olacak.

Yerli Üretim Çelik Yelek Siper Özellikleri

750 gram ağırlığa sahip olan çelik yelek siper, Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarafından nanoteknoloji kullanılarak geliştirildi. Normalde bilirsiniz, bir çelik yeleğin ortalama ağırlığı 15 kilogramın üzerindedir. Sürekli o yelek ile hareket ettiğinizde uzun süren operasyonlarda çok fazla yorulmaya neden olabiliyorlar. Ancak güvenlik için de takılması gerektiği gibi, yeni üretmiş olduğumuz yerli çelik yelek bu tür sorunların üstesinden gelebiliyor.

Üniversite Rektörü olan Prof. Dr. Peyami Battal tarafından yapılan açıklamaya göre ağır silahlar ile yapılan denemelerden çok başarılı sonuçlar alındığı söylendi. Yelek 9.19 mm çapındaki tüm kurşunlara dayanıklı olduğu gibi, ilerleyen zamanlarda M16, Kanas, Uçak Savar Mermisi ve Kalaşnikof gibi mermilere de dayanıklı hale geleceği belirtildi. Halen geliştirilen çelik yelek şuanda bir Sniper mermisini tam anlamı ile engelleyemese de, 750 gram ağırlığı ile büyük bir yükten kurtaracak.

celik-yelek-siper-001
Çelik Yelek Siper‘in uçak savar mermilerine karşı dayanıklı olabilmesi için yaklaşık olarak 9 kilogram ağırlığa sahip olacağı vurgulanıyor. Eğer nanoteknoloji ile geliştirilecek olan çelik yelekler uçak savar mermilerini de engellerse, dünyada bir ilk olarak Türkiye’de kullanılmaya başlanacak.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler