Cuma, Nisan 26, 2024

5000 mAh’lik Lenovo Vibe P1 Ön İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Açıkçası her zaman söylemiş olduğumuz batarya sorununu aşmayı başaran firma olan Lenovo, yeni akıllı telefonu Vibe P1‘de tam 5000 mAh‘lik batarya kullanmış. Güç tasarruf modu ve yüksek bataryası kullanım açısından rahatlıkla 3 günü devirebiliyor. 

Lenovo-vibe-p1
GÜÇ GÖSTERİSİ

Lenovo Vibe P1‘deki bataryanın bu denli fazla olması telefonun kullanım ömrünü ve günlük pil tüketimini adeta kokluyor diyebiliriz. Dile kolay! 3 günlük pil ömründen bahsediyoruz.

Günümüz akıllı telefonları ne yazık ki bir günü çok zor götürebilirken ve her yazımızda, her telefon ön incelemelerimizde bahsetmiş olduğumuz bu verimliliği ilk kez yakalayan Lenovo olmuş. Bu konuda tebrik ettiğimizi belirtebilirim.

Neden bu kadar bataryaya takıyoruz ?

Bilirsiniz, piyasada her ay yeni bir akıllı telefon, yeni bir firma tarafından duyuruluyor. “İşte efendim uçuyor, kaçıyor, havada takla atıyor, sen bakmadan resim çekiyor.” gibi bir çok özellikler ile birlikte hemde. Ancak bu özellikleri verimli kullanabilmek için her yol bataryadan geçiyor.

Sonuçta akıllı bir telefonunuz var. Resim de çekeceksiniz, oyun da oynayacaksınız, internete de gireceksiniz. Eğer tüm bunları yaparken bataryanın bitmesinden korkuyorsanız o telefondan ne yazık ki uzun ömürde hayır beklenemiyor. Lenovo Vibe P1‘i bu yüzden tebrik ediyorum.

Lenovo-vibe-p1-fiyat
P70’İN GELİŞMİŞ VERSİYONU

Lenovo 2 Aralık 2015 tarihinde piyasaya sürmüş olduğu akıllı telefonu P70’in geliştirilmiş versiyonu olan Vibe P1 Türkiye pazarına giriş yaptı. İlk olarak Vatan Bilgisayar’da satışa çıkartılan bu akıllı telefonda ayrıca “Yolda Şarj” özelliği ile bataryasını tüm diğer cihazlar ile paylaşabiliyor.

24W‘lık hızlı şarj fonksiyonu ile birlikte bataryayı tam olarak doldurmak sadece 1,5 saatinizi alıyor. Ekstra olarak da telefonunuzu güç moduna aldığınızda bataryanın ömrü 6 güne kadar dayanıyor. Lenovo Vibe P1’de parmak izi okuyucusu da yer alıyor.

Lenovo-vibe-p1-inceleme

LENOVO VIBE P1 TEKNİK ÖZELLİKLER

5000 mAh bataryaya sahip olan bu akıllı telefonun teknik özellikleri ve fiyatı da “alınabilecekler” listesine otomatik olarak ismini yazdırmamıza yeterli oluyor. Dilerseniz P1’in teknik özelliklerine yakından göz atalım.

Ekran: 5.5 inç Full HD

RAM: 2 GB

Android: 5.1 Lollipop

Hafıza: 32 GB

Kamera: 13 MP arka kamera, 8 MP ön kamera

Depolama (EK): MicroSD kart ile 128 GB’a kadar

İşlemci: Snapdragon 8 çekirdekli 615

Fiyat: 1299 TL

Ağırlık: 199 gram

Şebeke: 4.5G Uyumlu

Kalınlık: 9.9 mm

SIM: Çift SIM kart destekli

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

25 YORUMLAR

    • Merhaba Selçuk,

      Lenovo Vibe P1’de normal kullanımın dışında bir de tasarruf modu bulunuyor. Bu modu aktif hale getirdiğinizde şarjınız %100’ken 6 gün boyunca kullanabiliyorsunuz. Acil durumlar için düşünülen birebir çözüm diyebiliriz.

  1. 4.5G uyumlu olması da iyi olmuş hakkatten baya değerlendirilebilir bir telefon yani. Biraz daha bence baba, dayılara gidecek tarzda sanki.

  2. Lenovo zaten böyle bir telefon ve laptop yapacağını daha önceden duyurmuştu o yüzden çok fazla şaşırmadım diyebilirim. Günümüz firmaları her ay telefon çıkartacaklarına bataryalarını şöyle adam akıllı yapsalar ölmezler. Ama para kazanmak için her yolu denediklerinden dolayı bataryaların çabuk ölmesini istiyorlar. Bundan sonra Lenovo kraldır!

  3. İyi bir fiyat/performans ürünü.Bataryasını bir kenara bırakırsak günümüz ihtiyaçlarını karşılayacak donanımlara da sahip.Kamerası da en iyisi olmasa da fena değil.Parmak izi okuyucusu var.Sim City’de biraz kasmasının dışında diğer oyunları rahat çalıştırıyor Asphalt 9 çıkana kadar sorun yaşamazsınız oyunlarda.Burda tek eksiği Stereo hopörlörünün olmaması.P1 e bir göz atmanızı öneririm pişman olmazsınız.

  4. Merhaba ben de yeni aldim bu telefondan.yaklaşık 8 saattir şarjda olmasına rağmen halen %70 ilerde dolabildi.bu hızlı şarj olayını nasıl gerçekleştireceğiz.bu durumda bir anormallik var diye düşünüyorum.

  5. Merhaba ;sizden ricam bu telefonu almak niyetindeyim.kullanan var mı.kime sorduysam rize de kullanan bulamadım.bu tlf özellikleri isteklerime cevap veriyor.çevreden olumsuz tepkiler olduğu için karasız kalıyorum.lütfen yardımcı olun

    • Merhaba,

      Lenovo Vibe P1 uzun kullanım süresine sahip bir telefondur. Eğer sürekli oyun veya internette gezinti halinde değilseniz, günlük kullanımlarınız veya kamera tarafında isteklerinize cevap verebilecek türde bir cihazdır. Çok fazla oyun oynarsanız ısınma sorunu oluşabilir.

  6. emlak işiyle uğraşıyorum arzu ettiğim ceb telefonuna bu model sayesinde kavuştum.eşimede ayni anda lg almışdık batarya suresi lg ye göre hemen hemen 2 misli sadece dikkatımı ceken kullanım kılavuzu çok eksik ve açıklamaları yeterli değil sadece 20 sayfe lg de 240 sayfe detaylı resimli anlatımla en acemi olan bile herşeyi çözüyor ama maalesef böyle bir güzel telefonda rahat kullanım için başvuracağımız lg gibi bir kullanım kılavuzu eksik bu nedenle sıkıntı yaşıyorum yetkililerden daha kapsamlı anlatımlı resimli lg de olduğu gibi bir kullanım kılavuzu na sahip olmak istiyoruz. bunu bize cok görmeyin 240 sayfe olmasada olur ama hiç olmazsa 100-150 sayfelik detaylı bir kullanım kılavuzu istemek hakkımız sanıyorum. bu mağduriyetimizi önler ve açıklama yapıp bizleri bilgilendirirseniz benim gibi kullanıcıları memnun edeceksiniz.süper telefona ve lenovayada böyle bir kullanım kılavuzu yakışır zaten.
    email adreslerim.
    [email protected]
    [email protected]

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler