Çarşamba, Nisan 24, 2024

6 Yıl Önce Hayatını Kaybeden Kızın Ailesi, Kızın Facebook Mesajlarına Erişmek İçin Mahkemeden Onay Aldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Almanya’nın yüksek mahkemesi geçtiğimiz hafta Facebook verilerinin ve mesajlarının, fiziksel günlükler veya mektuplar gibi miras alınabileceğini belirledi. Ölen kızın ailesi Facebook’tan kızının mesajlarını okumak için mail attı fakat Facebook aileye olumsuz cevap verdi.

2012 yılında, henüz 15 yaşındayken tren çarpması sonucu hayatını kaybeden L.W‘nin ailesi, kızının Facebook mesajlaşmalarına bakmak istiyordu. L.W’nin ailesi kızının Facebook mail ve şifresine ulaşamadı. Bunun üzerine Facebook’a kızlarının hesaplarına erişmek istediğini anlatan bir mail atan L.W’nin ailesi Facebook’tan olumsuz cevap aldı. Kullanıcının verileri erişilmez hale gelmişti.

Kızın ailesi Facebook’a karşı davayı yüksek mahkemeye taşıdı ve mahkeme Facebook verilerinin miras alınabileceğine karar verdi. Böylece kızının Facebook mesajlarına erişim hakkı verdi. Facebook, kullanıcılarının verilerini ne olursa olsun her zaman gizlilik hakkını kullanarak saklayabileceğini savunuyor. Yani Facebook ölen kızın ailesine hesabı teslim etmek taraftarı değil.

Facebook yetkilisi ise davanın sonucuyla ilgili şunları söyledi: “Aileyle empati kuruyoruz ve verilen karara saygılıyız. Buna rağmen bu karara katılmamız mümkün değil. Facebook, kişisel tecrübelerin paylaşıldığı ve özel hayata saygı gösterilmesi gereken bir platformdur. Biz de bu verilerin korunmasını sağlamalıyız.

Aile hesabı henüz almadı, bu yüzden Facebook mahkemeye karşı çıkıp, çıkmayacağı belli değil.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler