Salı, Mart 19, 2024

Windows 10 Bilgisayarı Otomatik Kapatma

Paylaş

silkroad gaminggentr

Gündelik hayatta bazı durumlarda bilgisayarın kapanmasını istediğimiz zamanlarda işimiz olabiliyor. Örneğin geceleri bir oyun indirirken sabah kalkana kadar bilgisayarın açık kalmasını istemiyorsanız veya YouTube gibi platformlara video yüklerken bir yere gitmeniz gerekmiştir bilgisayarın belli bir süre sonra kapanmasını ayarlamak istiyorsunuzdur. İşte bunu yapmak aslında çok basit.

Bilgisayarın kapanma süresi nasıl ayarlanır?

Eğer dizüstü bir bilgisayar kullanıyorsanız üstte verdiğimiz örnekler bilgisayarınıza zarar verecek türden. Çünkü boş yere açık kalması bilgisayarın pil sağlığını olumsuz etkileyecektir. Peki bilgisayarın kapanma süresini nasıl ayarlayacağız? Bunu sizlere 3 adımla öğreteceğiz.

Adım 1: Çalıştır’ı açın ve çıkan yere ‘cmd‘ yazın. (Çalıştır’ı açmanın kısa yolu: Windows + R)

calistir

Adım 2: CMD’ye ‘shutdown -s -f -t x‘ yazın. Fakat dikkat etmeniz bir konu var bunu yazdıktan sonra Enter tuşuna basmayın.

cmd1

Adım 3: X yazan kısma bilgisayarın ne zaman kapanmasını istiyorsanız o süreyi saniye cinsinden yazın. (Örneğin 1 saat için shutdown -s -f -t 3600) Ardından Enter tuşuna basın.

cmd2

Eğer saatleri saniyeye çevirmekle uğraşmak istemiyorsanız;

1 saat : 3600 | 2 saat : 7200 | 3 saat : 10800 | 5 saat : 18000 | 10 saat : 36000

Bu adımları takip ettikten sonra bilgisayar sizin belirttiğiniz süre dolduğu zaman otomatik olarak kapatılacaktır.

Yorumlar

89 YORUMLAR

  1. Uyku modu gibi bir moda alıyor bu komut. Açıldığında kaldığım yerden devam etmek istemiyorum ben tamamen kapanmasını nasıl sağlayabilirim .

  2. — CMD’ye ‘shutdown -s -f -t x‘ yazın. Fakat dikkat etmeniz bir konu var bunu yazdıktan sonra Enter tuşuna basmayın—. demişsiniz ben sizden önce başka bi yerden baktım entere bastım sıkıntı olurmu ?

  3. Anladığım kadarıyla yorumlardan bu komut takvime alıyor günlük girilen sürece açık kalıyor kapanıyor sonra kendi açılıyor tekrar yani bana tam lazım olan konu bu da 😁

  4. arkadaşlar inşallah denemeden önce yorumumu görürsünüz Windows 10 çöktü tek çare format gibi duruyor elle kapatın böyle fantazileri girmeyin

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler