Cuma, Nisan 26, 2024

600 Beygir Gücündeki Hibrit Canavar: Polestar 1!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Volvo 2019 yılında piyasaya sunacağı, 600 beygir gücündeki Polestar 1′i duyurdu. Bu araba tam bir canavar…

Lüks otomobil üreticisi Volvo, 2019 yılı için 600 beygir gücünde hibrit motorlu bir canavar üretecek. Şanghay‘da düzenlenen özel bir etkinlikte tanıtımı gerçekleştirilen aracın, yılda sadece 500 adet üretileceği söyleniyor. Dilerseniz bu canavarın detaylarına göz atalım. Ama öncesinde ” Hibrit araba nedir? ” diyenlerin sorusunu yanıtlayalım.

polestar 1 5

Hibrit Araba Nedir ?

Hibrit araçlar iki farklı motor türünü içerisinde barındırır. Bu araçlarda herkesin bildiği benzinli motor ve elektrikli motorun birleşmesi söz konusu. Bunun avantajı ise trafikte elektrik motoru kullanılırken, gazlamak istediğinizde benzine geçebilirsiniz. İki farklı motoru barındırdığı için bu araçlara melez araçlarda denilebiliyor.

polestar 1 1

İşte Polestar 1’in Motoru!

Öncelikle elektrikli motor bulunan araçlarda en önemli şey menzildir. Yani aracın şarjı tam doluyken kaç kilometre yol yapabiliriz.. Polestar 1 bu kısımda Mercedes ve BMW gibi rakiplerinden ayrılıyor. Polestar 1, piyasadaki en uzun menzile sahip hibrit otomobil.

BMW i8 modelini ele alacak olursak, i8 sadece elektrik kullanılarak 37 kilometre yol gidebiliyor. Polestar 1 ise bu rakamı tam 4 kat yukarıya çekerek, şarjı tam dolu halde 150 kilometre yol gidebiliyor. Yıllardır benzinli yada dizel motor kullanan insanlar olarak bu değer çok az gelebilir. Ancak Polestar 1’in menzili günlük kullanımda işe gidip gelmek ve gezmek için gayet yeterli.

polestar 1 3

Tabiki elektrik kullanılırken 600 beygir gücü üretmiyor. Araç sadece elektrik kullanırken 218 beygir gücü harcıyor. Polestar 1, performans tutkunları için içerisinde 2.0 litrelik dört silindirli 600 beygir 1000 tork gücündeki benzinli motoru barındırıyor.

8 vitesli şanzımanın kullanıldığı Polestar 1, beygir gücünüde son derece başarılı bir şekilde kullanıyor. Üst kısımdada belirttiğimiz gibi bu şanzıman, araç elektrik kullanırken sadece 218 beygir gücü üretiyor. Performansa ihtiyaç duyduğunuzda ise 2.0 litrelik 600 beygir gücündeki motoru sizi hiç yanlız bırakmıyor.

polestar 1 4

Yine sürüşü etkileyen en önemli etkenlerden birisi ise süspansiyon. Süspansiyon yere yakınlık yada uzaklık, sertlik yumuşaklık gibi özelliklere bağlı olarak değişebiliyor. Polestar 1 ise sürücünün süspansiyon ayarlarını araç içinden ayarlayabildiği Öhlins Continuously Controlled Electronic Suspension (Öhlins Sürekli Kontrollü Elektronik Süspansiyon) teknolojisine sahip.

Polestar 1’in bir başka özelliği ise telefonunuzu aracınızın anahtarı olarak ayarlayabilmeniz. Phone-as-key özelliği ile iOS veya Android işletim sistemli telefonunuzu aracın anahtarı yaparak, herhangi bir kontağa ihtiyaç duymadan telefonunuz ile aracı çalıştırabileceksiniz.

polestar 1 2

Bunun gibi daha birçok özelliği beraberinde getiren Polestar 1’in fiyatı belli değil. 2019 yılında piyasaya sürüleceği söylenen Polestar 1, yüksek performansı, hibrit motoru ve uzun menzili sayesinde son derece dikkat çekecek.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler