Perşembe, Mart 28, 2024

699 TL’lik Giriş Seviyeli Casper Via E1 Ön İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Casper yaklaşık olarak 3-4 senedir akıllı telefon sektörüne cihaz yetiştirmeye çalışıyor. Genellikle Çin menşeili üretilen Casper‘ın akıllı telefonları arasında 699 TL piyasa satış fiyatı bulunan Via E1 modeli PCH Online radarında. Casper Via E1 hakkında teknik özellikler, alınıp-alınmayacağı konusu ve ön incelemesi haberimizde.

Casper Via E1 Ön İncelemesi

Casper‘ın giriş seviyeli akıllı telefonu Via E1, metal gövdesi ile kullanıcıları kucaklarken, giriş seviyeli kullanıcılar için görmeye alışık olduğumuz parmak izi tarayıcısı ile birlikte geliyor. MediaTek MT6735 işlemcisi ve Mali-T720 grafiş işlemcisini kullanan Casper Via E1 dört çekirdekli 1.3 GHz hızında çalışan sistemden gücünü alıyor. Bir giriş seviyeli akıllı telefon için “normal” diyebileceğimiz bu teknik özelliklere bir de 2 GB RAM ve 16 GB depolama alanı ekleyelim.

Ayrıca Casper Via E1 modelinde 64 GB‘a kadar microSD kart girişi de bulunuyor. Kamera tarafında ise 8 MP arka ve 5 MP ön kamera bizleri karşılıyor. Giriş seviyeli bir akıllı telefondan “mükemmel kamera performansı” beklemek doğru olmaz. O yüzden kamerası kesinlikle kullanıcısını tatmin etmiyor, onu baştan belirtelim. Kameranın tek güzel tarafı ise hem ön hem de arka tarafta flaş bulunması.

5 inç boyutunda 1280 x 720 piksel çözünürlüğünde IPS LCD ekran ile gelen Casper Via E1, Android’in Lollipop (5.1) versiyonu ile çalışıyor. Casper genellikle akıllı telefonlarına Android güncellemesi göndermediği için Via E1 modeline de beklememenizi tavsiye ediyoruz. Ayrıca 2500 mAh yetersiz batarya yoğun kullanım dönemlerinde sizi yarı yolda bırakabilir.

via_e1-4
Metal Gövde ve Parmak İzi Okuyucusu

Casper Via E1‘i elinize aldığınızda metal gövdesi ve parmak izi okuyucusu mutlaka gözünüze çarpıyor. 699 TL‘lik bir akıllı telefonda bu iki önemli özelliği görmek her zaman nasip olmaz. O yüzden bu önemli iki detayı sona bıraktık. Metal gövde, telefona oldukça hoş bir görünüm kazandırdığı gibi, bir yandan da gövdenin daha dayanıklı olmasını sağlıyor. Telefonun microSD ve SIM kart girişleri arka panelin hemen altında yer alıyor.

 

 

Cihazın hoparlörleri ise telefonun hemen alt panelinde bulunuyor. Hoparlörlerin arka tarafında ise microUSB girişi ve 3.5 mm jack girişi bulunuyor. Ses ayarı tuşları ve güç tuşu ise telefonun sağ tarafında bulunuyor. Toplamda 147 gram ağırlığa sahip olan Via E1‘i rakiplerinden ayıran en büyük özelliği ise bu fiyata parmak izi tarayıcısını entegre etmiş olması. Genellikle üst seviyeli cihazlarda görmeye alıştığımız bu özellik, Casper Via E1‘de 1 saniyenin altında çalışıyor.

casper-via-e1-fiyat
Sonuç Olarak

Açıkçası Casper Via E1‘de metal gövdeli tasarım ve parmak izi okuyucusu ön plana çıkan en önemli özellikler arasında hiç şüphesiz. Ancak bir akıllı telefonu da telefon yapan en önemli özellikler bunlar değil elbette. Casper burada bir fedakarlık yaparak E1‘e eklemelerde bulunmuş.

Diğer donanım özellikleri ve fiyatı ile giriş seviyeli telefonlar arasında ve fiyat karşılaştırması ile alınabilecek cihazlar arasında diyebiliriz. Ancak tekrar söylüyoruz, çok fazla bir detay beklemeyin. Cihazın tüm teknik özelliklerini aşağıdaki karşılaştırma tablosundan inceleyebilirsiniz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

6 YORUMLAR

  1. Hocam böyle diyorsunuz ama bende casper v6 var yoğun kullanımda 1 günü rahat kurtarıyor casper optimizasyonu ıyı yapıyor ben mortal combat X oynuyorum cihazda tek ısınma yok ve Casper sadece güncelleme vermiyor GM isterse 4000 liralık ust düzey cihaz yapsın alınmaz çünkü çok kronik hataları var

  2. Beyler Casper gerçekten köklü değişim yaptı eskisi kadar kotu değil zaten eskiden de kötü değildi bende 7-8 senelik casper neo var bilenler bilir hala canavar gibi Casper CSD var Gta 5 i medium settings de 60 fps alıyor. Casper V6 -V8c var V6 ya güncelleme verilmedi kitkatta ama mükemmel bir optimizasyon sağlıyor kamera muhteşem qualccom Snapdragon 410 var adreno 306 var ve mortal combat X i kasmadan rahat oynuyorsunuz V8c ise ortalama sosyal medya gorusme perde 2.5 gün gördü (bende şaşırdım ) kamerası da harika otesi canavar gibi oyun oynuyorsunuz asphalt 8 de oyle.

  3. Merhabalar ben yaklaşık 1 aydır via e1 kullanıyorum ve 2500 mah yetersiz batarya demeniz hoşuma gitmedi çünkü bataryası gayet iyi gidiyor ekran parlaklığı %50 civarında günlük 1-2 saat mobil veri ile sosyal medya 30dk oyun 15dk telefon görüşmesi ile akşam 6 da eve geldiğimde %60 şarjım oluyor 2 gün rahat kullanıyorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler