Cuma, Nisan 26, 2024

ABD Başkanı Trump, Huawei Hakkında Yeni Açıklama Yaptı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Huawei’ye ABD şirketleri ile çalışabilmesi için verilen 90 günlük süre normalde bugün bitmesi gerekiyordu. Fakat dün yabancı basında ABD Ticaret Bakanlığının bu süreyi 3 ay daha uzatmayı planladığı öne sürüldü. Bu durum normalde Huawei için iyi bir şey gibi görünürken, ABD Başkanı Donald Trump durumun hiç de öyle olmadığını belirten bir açıklama yaptı.

Açıklama şu şekildeydi; “Şu anda Huawei ile iş yapmama ihtimalimiz çok daha yüksek görünüyor. Onlarla iş yapmak istemiyorum çünkü bizim ulusal güvenliğimizi tehdit ediyor. Basının bu konuyu olduğundan biraz daha farklı şekilde ele aldığına inanıyorum.”

Trump, dün New Jersey’de makam uçağına binmeden önce gazetecilere bir açıklama yaptı. Çinli şirket hakkında olumsuz konuşan Trump, onlarla iş yapılmasını istemediğini belirtti. Ancak yabancı basının iddiasını doğrulayacak sözler söylemedi. Yani 90 günlük süre uzatılıp uzatılmayacağı hakkında bir açıklama yapmadı. Eğer süre uzatılırsa Çinli şirket Huawei telefonlarına yazılım güncellemelerini getirmeye devam edecek ve mevcut telekomünikasyon ağlarını sürdürmeye devam edecek.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler