Perşembe, Nisan 18, 2024

ABD, Çin’li İşlemci Üreticisi SMIC’ye Ek Yaptırımlar Uyguluyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Reuters tarafından bildirilen habere göre, Amerika Birleşik Devletleri Ticaret Bakanlığı Çin’in en büyük yonga üreticisi Semiconductor Manufacturing International Coporation’ı (SMIC), SMIC’in aldığı ekipmanların askeri amaçlarla kullanılabileceğine dair “kabul edilemez bir risk” olduğu kanaatine vardıktan sonra varlık listesine ekledi.

Hareket, ABD bilgisayar çipi şirketlerinin ihracat lisansı olmadan SMIC’e teknoloji ihraç etmesini engelliyor. SMIC, varlık listesine konan en son büyük Çin firmasıdır; Trump yönetimi, telefon üreticisi Huawei’yi 2019’da listeye ekledi.

The Wall Street Journal’a göre, Ticaret Departmanı Cuma günü bilgisayar çipi endüstrisine gönderdiği bir mektupta SMIC’ye ürün ihracatının “Çin Halk Cumhuriyeti’nde askeri bir son kullanıma yönelik kabul edilemez bir sapma riski oluşturacağını” yazdı.

1556713144414 trump
ABD, Çin'li İşlemci Üreticisi SMIC'ye Ek Yaptırımlar Uyguluyor 2

Nisan ayı içerisinde Trump yönetimi, malların Çin’e gönderilmesine ilişkin ihracat kurallarını daha da sıkılaştırmıştı. Amerika Birleşik Devletleri şirketlerinin Çin ordusunu güçlendirmeye yardımcı olacak ürünleri satmasını engellemeye çalıştığını iddia ediyor.

SMIC açıklama yaptı: “Son kullanıcıya hitap ediyoruz”

SMIC, Reuters’e yaptığı açıklamada, yarı iletkenler ürettiğini ve “yalnızca ticari son kullanıcılar ve son kullanımlar için” hizmet sunduğunu ve “Çin ordusuyla hiçbir ilişkisi olmadığını ve herhangi bir askeri son kullanıcı veya son kullanıcı için üretim yapmadığını söyledi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler