Cuma, Nisan 19, 2024

ABD Ordusunda TikTok Yasaklandı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son 1 yıl içerisinde çıkan ve izleyicilerini bıktıran TikTok uygulaması ulusal güvenlik tehdidi gerekçesiyle ABD ordusunda yasaklandı. ABD ordusu tarafından askerlere verilen telefonlara artık TikTok uygulaması yüklenemeyecek!

Çin menşeli olan TikTok uygulaması, 2019 yılının en çok kullanılan mobil uygulamaları arasına girdi. Ülkemiz dair dünyanın bir çok yerinde milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılıyor. Normal kullanıcılardan istifaden kurumsal yerlerde ve iş yerlerinde çalışanlar tarafından da kullanıldığına şahit olmuşuzdur. ABD donanmasında görevli olan askerler tarafından sık sık kullanılan TikTok uygulaması yasaklandı.

TikTok Artık Cihazlara Yüklenemeyecek

ABD donanmasındaki askerlere hükumet tarafından verilen cep telefonlarına artık TikTok uygulaması yüklenemeyecek. Ancak önceden yüklü olan telefonlarda ise donanma tarafından kullanılan Navy Marine Corps ağına erişemeyeceği belirtti.

ABD donanması yetkililerin yaptığı açıklamada siber güvenlik tehdidi olarak sınıflandırıldığı için yasaklandığı belirtiliyor. Sadece ABD donanmasında güvenlik tehdidi olarak gündeme gelmeyen TikTok uygulaması, bir çok ülkede de yasaklanması bekleniyor. Ayrıca uygulama içerisinde çocuklara karşı olumsuz tavırlar oluşturabilecek görüntüler ile dolu. Ülkemiz dair bir çok yerde bir önlem alınması bekleniyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler