Cuma, Nisan 26, 2024

ABD’de hackerlar kamera sistemlerini hackledi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yeni ABD başkanı olarak göreve başlayan Donald Trump tepki çekmeye devam ediyor. Şimdi de hackerlar tarafından Trump‘a bir tehdit oluşturma ve tepki göstermek amacı ile CCTV kamera sistemleri hacklendi. Bu kameralar genellikle ana yollarda, caddelerde ve güvenlik alanlarında takip amaçlı kullanılıyor.

Devlete ait gözlem kameraları çalışmıyor

Daha önceden hackerlar tarafından Trump’a karşıt saldırılar yapılmış ancak Trump tüm bu olayları göz ardı ederek açıkçası takmamıştı. Şimdi ise bir grup hacker ABD’nin Washington eyaletindeki devlete ait olan gözlem kameralarını ele geçirdi.

Eyalet içerisinde 187 kamera olduğu belirtilirken, 123 tanesinin ele geçirildiği doğrulandı. Kameralarda ise fidye virüsü bulunduğu, şifrelenerek görüntülerin kopyalandığı belirtildi. FBI konu hakkında acil soruşturma başlatırken, ne kadarlık bir veri kaybı olduğu bilinmiyor. Üstelik kamera sistemleri çalışmadığı anda suç oranlarının ilgili bölgelerde artış gösterdiği kaydedildi. Hackerlar ise bu suç oranlarının ne kadar doğru orantılı olduğu ise araştırılıyor.

hacked washington camera
Yaklaşık olarak 1,5 günlük kamera veri kayıpları için hackerlar fidye isterken, kısa süre içerisinde kameralar eski haline döndürüldü. Yapılan bu tür olayların hangi hacker grubu tarafından üstleneceği merakla beklenirken, Trump karşıtı bu tür eylemlerin arkası devam edecek gibi. Üstelik hackerlar tarafından kamera görüntülerinin ilerleyen günlerde internette yayınlanması bekleniyor.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler