Cuma, Nisan 19, 2024

Activision Blizzard ve Epic Games, Rusya’daki Oyun Satışlarını Durdurdular!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Activision Blizzard CEO’su Daniel Alegre, çalışanlara kamuoyuyla paylaşılan bir mektupta, şirketin Rusya’daki oyunlarının yeni satışlarını askıya aldıklarını resmi olarak duyurdu. Bu hamle hem Rusları hem oyun satışlarını hem de oyun içi satın alımları içeren şirketle herhangi bir yeni işlem yapmaktan alıkoyacak.

Basın açıklaması, yasağın hem dijital hem de fiziksel oyunları içerip içermediğini belirtmiyor. Bununla birlikte, şirketin ve çalışanlarının Ukrayna’ya yaptığı katkılardan bazılarını vurguluyor ve ayrıca savaştan etkilenen işçilere kaynak sunuyor.

Activision Blizzard açıklaması:

“Bu trajediden doğrudan etkilenen çalışanlara ve ailelerine yardımcı olmak için mümkün olan her şeyi yapıyoruz. Sizin veya bir iş arkadaşınızın desteğe ihtiyacı varsa, lütfen yöneticinize veya yerel İnsan Kaynakları liderlerine ulaşmaktan çekinmeyin. Ayrıca, bu zor dönemde duygusal desteğe ihtiyaç duyanlar için Çalışan Destek Programımızın da mevcut olduğunu hatırlatmak isterim.”

Activision Blizzard, Rusya’da iş yapmayı bırakan oyun şirketleri arasına katılan şirketlerden birisi oldu. Ocak ayında Activision Blizzard’ı satın alma planlarını açıklayan ABD’li şirket Microsoft, ürün ve hizmetlerinin Rusya ve Belarus’ta “yeni” satışlarını durmak için harekete geçmişti ve bu hareket yalnızca Xbox oyunlarını değil, aynı zamanda Windows, Office ve Microsoft’a ait tüm ürün ve hizmetleri de içeriyordu.

Activision Blizzard’ı Epic Games takip etti!

Activision Blizzard’ın açıklamasından kısa bir süre sonra Epic Games, oyunlarında “Rusya ile ticareti durdurduğunu” paylaştı ve Rus oyuncuların erişimi yasaklarına maruz kalmayacağını dile getirdi. Fortnite geliştiricisinin ticaret yasağının mikro dönüşümler, oyunlar veya her ikisi için de geçerli olup olmadığı henüz belli değil.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler