Cuma, Nisan 26, 2024

Adil Kullanım Kotası Kuralları Değiştirildi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ülkemizin kanayan yaralarından birisi olan Adil Kullanım Kotası en son meclise kadar uzanmıştı hatırlayacak olursanız. Ardından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Adil Kullanım Kotası üzerinde iyileştirme çalışmaları yaptıklarını ve yakın zamanda değişikliklerin olacağını söylemişti. Her ne kadar bu haberimizde “AKK Kaldırıldı” başlığını atamasak da, biraz biraz değişiklikler gündeme geliyor. Ancak 2018 yılında AKK tamamen kaldırılacak.

Gece 02:00 – 08:00 Arası İnternet Kullanımı AKK Dahil Edilmeyecek

Birazdan aşağıda okuyacağınız AKK iyileştirmelerinde dikkatimizi çeken önemli bir detay oldu. BTK tarafından alınan karara göre, bundan sonra gece saat 02:00’dan 08:00’a kadar gerçekleştirilecek internet kullanımları AKK‘ye dahil edilmeyecek. Bu demek oluyor ki, oyuncular internet üzerinden oyun indirirken, bu saatlere çok dikkat edecek gibi.

BTK tarafından Adil Kullanım Kotası ile ilgili değiştirilen maddeler ise şu şekilde;

❱ Bundan böyle her türlü duyuru, reklam ve tanıtımlarda AKN değeri ve AKN sonrası erişim hızına açıkça yer verilecek.

❱ Bilgilendirmeler tüketiciye mail, posta veya mesaj olarak bildirilebilecek.

❱ Kullanıcılar AKK değerinin %80’ini veya %100’ünü kullandığında erişim hızı hakkında abonelere ücretsiz olarak kısa mesaj ile bilgi verilecek.

❱ Mobil şebekelerde işletmeciler tarafından AKK sonrasında veri indirme hızı minimum 128 Kbps olacak.

❱ Sabit genişbant internet hizmetlerindeki AKN sonrası erişim hızının % 50 oranında arttırılacak.

❱ Saat gece 02:00 ile 08:00 arasındaki internet kullanımları AKK‘ye dahil edilmeyecek. (Bence en iyi madde bu)

❱ AKK uygulaması 31.12.2018 tarihinde sona erecek. (Asıl bomba da bu)

Önemli NOT: BTK tarafından yapılan açıklamaya göre, yukarıdaki maddelerin yürürlüğe girmesi 2 ay içerisinde sağlanacak ve durum hakkında resmi bir açıklama yapıldıktan sonra yürürlüğe girecektir.

akk-btk-aciklama

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

62 YORUMLAR

  1. Hocam AKK’nin kaldırılması hertürlü internette aynı mı mesela benimki süperonline gece 2 de kullansam akk den hiç yemeyecek mi? Cevap lütfen.

  2. Yav akk yi bosverin uploaf ve downliad hizi tutkiyede 10 gbit e kadarciksin ve ucuz olsun amd yum sehirlerinde internet minumum hizini 100 mbs yapyi bizdaha cok gerideyiz

  3. Hoca adil kullanım kotası bildiğin 2019 yılında kaldırılıyor. Gece 2’den 8’e kadar dahil edilse nolur edilmese nolur? ama şimdi ki haline göre tabii ki de iyi olur. Hayırlısı olsun..

  4. Hocam 12 olsa dahada iyi olurmuş aslında 12-6 daha iyi gelirdi bana pek bişey farketmez internetimiz çok şükür türktelekom sayesinde 6 mbps indireceğim 10 gb 1 gecede bi anlamı yok 10 gb indirmeninde interneti 16 üstü olanlara yarar bu olay..

  5. Açıkçası yazılan yorumlara pek katılmıyorum ben. Şöyle ufak bir hesaplama yapalım; 2018.12 ne demek? 3 sene var be bu nasıl iyi haber olabilir? Hadi seneye filan dese, ehh denilir de, 3 sene sonra kalkacak nedir? Bir de akn sonrası hızın %50 artması kararı en vahim olanı sanırım. En az 6 mbit olmalıydı. zaten 3 diyolar, bu 3’ü de çoğu zaman net 3 olarak değil, 2.6-2.7 arası veriyolar, şimdi bu 4.5 olacak. Yine hüsran yine hüsran..

  6. Hocam 12 olsa dahada iyi olurmuş aslında 12-6 daha iyi gelirdi bana pek bişey farketmez internetimiz çok şükür türktelekom sayesinde 6 mbps indireceğim 10 gb 1 gecede bi anlamı yok 10 gb indirmeninde interneti 16 üstü olanlara yarar bu olay.

  7. Hocam tamam çok güzel ama
    Gece 02.00 ve 08.00 arası olması pekte iyi olmamış elbette neyseki küçük bi adım atıldı ama bu bizim için büyük bir adım tabikide 🙂

  8. Sabit genişbant internet hizmetlerindeki AKN sonrası erişim hızının % 50 oranında arttırılacak.
    Demişsiniz hocam yani 1MB indirme hızımız varsa 2MB olucak oda iyi aslında .)

  9. hocam saatler tam yerinde olmuş ( gönül isterki 24 saat geçerli olsun ama ) insanlar çoğu işini bu saatlerde gerçekleştiriyor iyi olmuş 😀 😀

  10. Hocam 2018 de tam olarak kaldırılıcak diye duydm aslında tam 2018 de değil
    2019 dememişler de 2018 demişler 🙂 mağaza etiketi gibi 9,99

  11. Arkadaşlar “Saat gece 02:00 ile 08:00 arasındaki internet kullanımları AKK’ye dahil edilmeyecek.”Bu Madde Ne Zaman Başlayacak Yoksa Başladı Mı ? Ve Emin Misiniz Deneyen Var Mı ?

  12. Gece 02:00 – 08:00 Arası İnternet Kullanımı AKK dahil ediliyor. Tarih 2-5-2017 saat 02 20’de modemi resetleyip kotama baktım. 30 dak. kadar dosya indirdim. Saat 03 00’te kotamın 2 GB. arttığını gördüm. (Servis sağlayıcım T. Telekom)

    • Mobil veri sanırım dahil deil ben türk telekom kullanıcısıyım ama dün bi internette dolaştım dizi falan izledim saat3.45 gibi ve gbdan yedi yani

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler