Cuma, Nisan 26, 2024

Tutunamayan Antivirüs Devi McAfee Satıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Piyasada sıkça ismini duyduğumuz ancak kullanıcılar tarafından “çok fazla tercih edilmeyen” antivirüs uygulaması olarak bildiğimiz McAfee satılıyor. Hisseleri şuanda Intel‘in elinde bulunan antivirüs devi, %51.8‘lik hissesini 3.1 milyar dolar karşılığında satacak.

McAfee Zararı Kaçınılmaz

Intel tarafından 2011 yılında satın alınan antivirüs devi McAfee genellikle kurumsal firmalara pazarlama stratejisi ile biliniyordu. Ancak tekil kullanıcıları bir türlü tercih sebebi olarak gösteremediği gibi, yıllar geçtikçe zarara girmeye başladı. Intel tarafından 7.7 milyar dolara satın alınan McAfee, şimdi yeni satın alınan firmasını bekliyor.

Intel 2011-2012 yılları arasında kendi ürünlerini pazarlamaya devam ederken, bir yandan da PC güvenliği ve siber tehditlerin farkında olduğu için McAfee firmasını satın almıştı. Ancak dünya genelinde çok fazla söz sahibi olmayan antivirüs firması, zaman içerisinde diğer firmalara hem yazılımsal hem de uygulama olarak yetişemedi. Sürekli değişen virüsler ve kötü yazılımlara karşı ayak uydurmak McAfee‘ye zor geldi.

Intel’in satacağı firmanın ise kısa süre içerisinde Amerikalı şirket TPG (Texas Pasific Group) olduğu ortaya çıktı. Yeni yapılan anlaşmaya göre TPG McAfee üzerinde söz sahibi olduğu gibi, %51’lik hisseyi de almış durumda. Firma Intel’e 3.1 milyar dolarlık ücreti peşin olarak ödeyecek.

tpg_mcafee
TPG Firması Nasıl Bir Yol İzleyecek ?

Şimdi söz sahibi tamamen TPG olurken, siber tehditler, bulut ve sunuculara karşı yeni önlemlerin alınacağı konusunda bildirimler yapıldı. McAfee mühendislerine takviye olarak yeni yazılımcıların getirileceği ve pazarlama stratejilerinde de değişikliklerin gözleneceği belirtildi.

TPG ve Intel arasında sağlanan McAfee anlaşması, 2017 yılının ikinci çeyreğinde tamamlanmış olacak. Kim bilir, belki de McAfee‘yi bu anlaşmadan sonra çok farklı yerlerde görebiliriz. Ancak benim yine de pek fazla umudum yok desem yeridir.

mcafee-security-logo

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

12 YORUMLAR

  1. Hocam bu şey kendini zorla kurdurtuyordu virüsten farkı yok yau zorla ….. iyi olmuş hocam oldukça iyi olmuş milyarların düşmanı bu program 😀

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler