Cuma, Mayıs 3, 2024

Adblue Nedir? En İyi Adblue Markası?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Adblue Özellikle 2018 yılında Euro 6 dizel motorların piyasaya girmesi ile Dizel araçlardaki emisyon sorununa otomotiv üreticileri DPF (dizel partikül filtresi) haricinde yakıt egzos borusundan çıkan kirli havayı daha temiz ve zararsız yapmak için geliştirilmiş bir sistemdir.

Halk arasında Adblue olarak bilinse de ası adı Dizel egzoz sıvısı olarak lanse edilir. Adblue isim hakkı Alman otomotiv endüstri birliğine aittir. 2024 itibari ile hemen hemen bütün dizel araç üreten otomotiv şirketleri adblue katkısı içeren araçlar piyasaya sürmüştür.

adblue depo kapagi

Araçlarda genellikle 5-10 litrelik değişen kapasitelerde yakıt depo kapagının yanında veya bagajda dolum ağzı bulunur. Dizel egzos sıvısı alimünyüm ve metalleri aşındırma özelliği olduğundan dolayı özel kaplarda depolanır ve taşınır.

Adblue İçerisinde Hangi Maddeler Bulunur?

%32,5 üre ve %67,5 deiyonize ( saf su) su ile yapılan sulu bir üre çözeltisidir.

Adblue Nasıl Çalışır?

adblue nasil calisir

Dizel egzoz sıvıları temelde araçların egzoz sisteminin son çıkış yaptığı yere konumlandırılır. Dizel partikül filtresinden geçen egzos gazı çıkış biriminde iken adblue sisteminden gelen akışa enjekte edilir ve  su buharlaşır ve üre termal olarak ayrışır, atmosfere daha az zarar veren bir gaz olma durumuna geçer.

En İyi Adblue Markası

Adblue sıvısı içerisinde bulunan elementlerin az ve kolay bulunabilir olmasından ötürü ucuz bir sıvıdır. Araçlardaki takın boyutuna göre 1-5-10 litrelik bidonlarda satılmaktadır. Bir çok petrol şirketi bu sıvının üretimini yapmaktadır. Temelde üstte içeriğini belirttiğimiz şekilde olan bütün sıvılar problem yaşatmamaktadır.

Adblue Arızaları?

Bir çok dizel araç sahibi piyasada oluşan adblue sorunlarını illaki duymuş olmakta. Genelde adblue arızaları araçların içerisinde bulunan tanklarından ötürü yaşanmakta. Zaman içerisinde adblue sıvısı aşındırma özelliği olduğundan bulundukları kabı aşındırmaktadır. Bu nedenle gerek tankt gerekse tank üzerinde bulunan sensörleri arızanlanmaktadır.  Adblue tankları da ciddi maliyetleri bulunan ürünlerdir.

adblue arizalari

Adblue tank arızalarının nedenleri ile ilgili herhangi bir çalışma ve araştırma yapılmadı sorunun nedeni henüz bilinmemektedir.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler