Cumartesi, Nisan 27, 2024

Epic Games Android ve iOS’a Resmi Olarak Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bildiğiniz üzere birkaç yıl önce Epic Games, Apple ve Google ile davalık olmuştu. Epic Games tarafından bunun sebebi işbu dev şirketlerin uygulama mağazalarındaki dev komisyon oranı olarak gösterilmişti.

Bunun üzerine Epic Games oyun ve uygulamalarını App Store ve Google Play Store üzerinden kaldırmıştı. Fakat bu oyun ve uygulamalar APK ile Android tarafında hala kullanılabilir durumda.

ABD mahkemelerinde süren tekelcilik davaları da bir süre önce sonuçlanmıştı. Epic Games, Google’a karşı olan davayı kazanırken, Apple’a karşı olan davayı kaybetmişti.

Epic Games X’ten Duyurdu, iOS ve Android’e Geliyoruz!

iOS ve Android’e geliyoruz! Herkes için muhteşem oyunların yer aldığı çok platformlu mağazada tüm geliştiricilere aynı adil koşullar sunulacak.

Avrupa Birliği tarafından çıkarılan Dijital Pazarlar Yasası ile artık iOS cihazlara da üçüncü parti uygulama mağazaları kurulabilir hale geliyor. Apple son yayımladığı iOS 17.4 ve iPadOS 17.4 güncellemesiyle üçüncü parti uygulama mağazalarına artık resmen destek veriyor.

Bununla birlikte bildiğiniz üzere Avrupa Birliği ülkeleri özelinde çıkarılan işbu yasa şimdilik muhtemelen sadece AB ülkeleri için geçerli olacak. Yani AB ülkelerinden birinde yaşamayan bir Apple kullanıcısı bu üçüncü parti uygulama mağazası desteğinden yararlanamayacak.

Ek olarak yıl sonunda AB kullanıcıları ile buluşacak olan Epic Games Store, bünyesinde sadece kendine ait oyunları barındırmayacak. Oyun geliştiriciler bu mağazaya kendi oyunlarını da dilerlerse ekleyebilecek. Bu şekilde App Store ve Google Play Store’a da alternatif bir oyun mağazası bulunacak.

Cihan Seldüz
Cihan Seldüz
Teknoloji ve bilime ilgi duyan, bu konularda bol bol araştırma yapıp kendini geliştirmeye çalışan PC Hocası editörü.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler