Salı, Nisan 30, 2024

WhatsApp ve Instagram’a Neden Girilmiyor? Çöktü mü?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sosyal medya uygulamalarının sık sık çökmesine alışığız. Fakat son dönemlerde özellikle Meta cephesinde durum biraz daha farklı. Son birkaç aydır Meta çatısı altındaki sosyal medya uygulamaları uzun süreli çökme sorunlarıyla gündeme geliyor. Geçtiğimiz saatlerde yine böyle bir durum yaşandı. Meta çatısı altında bulunan tüm platformlarda erişim sorunu yaşanıyor. WhatsApp ve Instagram’a giriş yapmak istediğiniz de ya da mesaj göndermek istediğinizde sorun yaşıyorsunuz.

WhatsApp ve Instagram Çöktü mü? 

Downdetector üzerinden kontrol ettiğimiz zaman, Instagram, WhatsApp ve Facebook başta olmak üzere tüm Meta platformlarına karşı bir erişim sorunu yaşandığı gözüküyor.

Sorunun ülkemiz kaynaklı ya da bölgesel bir sorun olmadığını da belirtelim. Bu sorun tamamen küresel olarak yaşanan ve tüm kullanıcıları etkileyen bir sorun gibi gözüküyor. Zira sunuculara erişimde sorun olduğunu net olarak görebiliyoruz. Kısacası uzun bir süredir Meta uygulamalarına erişim yapılamıyor ya da sorunlu bir şekilde erişim sağlanıyor.

WhatsApp ve Instagram Çöktü

Daha öncede Meta’nın benzer bir durum ile karşı karşıya kaldığını görmüştük. Hatta yakın bir geçmişte bu sorun yaşanmıştı. Meta konu hakkında açıklama yapmamış ve uygulamalar düzeldikten sonra konu kapanıp gitmişti.

Aslında bakarsanız zaman zaman yaşanan bu kesintileri normal karşılayabiliriz. Kimi zaman güncellemeler kimi zaman da şirketin yaptığı düzenlemeler nedeniyle kesintiler yaşanabiliyor. Fakat bu kadar uzun süreli ve bu kadar arka arkaya yaşanan çökme sorunları da bir düşündürmüyor değil.

Sorun ne zaman düzelecek ya da Meta bu kez üzün süreli bu kesinti için resmi bir açıklama yapacak mı göreceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler