Cuma, Nisan 26, 2024

Adil Kullanım Kotası’nın kaldırılış tarihi erkene çekildi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ülkemizin kanayan yaralarından bir tanesi olan Adil Kullanım Kotası artık tamamen kaldırılıyor. Daha önceden yaptığımız haberlerde 2019 yılında kaldırılacağı açıklanmıştı. Ancak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre AKN 2018 yılında kaldırılıyor.

Müjdeyi Bakan Ahmet Arslan verdi

Bugün malumunuz ‘7 Şubat Dünya İnternet Günü’ ve ülkemizin de en önemli konularından bir tanesi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan‘ın katıldığı Güvenli İnternet Merkezi programında yapılan açıklamalarda AKN ile ilgili önemli bilgiler verildi.

Artık internet çağımızın en önemli ihtiyaçlarından birisi olduğu gibi, ülkemizde yaşanan olaylardan sonra sık sık internet erişimlerinde problemler yaşanmıştı. Bakanlık artık olaya el attığı gibi, bu dar boğazın içerisinden 2018 yılında tamamen kurtulacağız gibi görünüyor. Zira internet erişimimizde yaşanan her sorun ve kısıtlama işlerimizde de problemler oluşturabiliyor. Bilirsiniz, Adil Kullanım Kotası‘nı aştığımız her ay bize zehir gibi geldiği gibi, yıllardır bu sorunu aşmak için çok çabaladık.

ulastirma denizcilik haberlesme bakani
Bakan Ahmet Arslan tarafından yapılan açıklamada AKK‘nin 2018 Mayıs ayında tamamen kaldırılacağı resmileşmiş oldu. Geniş bant kapsamında internet kullanıcı sayısı 14 yıl önce 22 binken, şimdi 60 milyona ulaşmış durumda. Sürekli hızla artış gösteren internet, bundan böyle çok daha sağlam alt yapılara ihtiyaç duyuyor. Biz de operatörlerin bu internet hızlarını iyileştirmeleri için her gün farklı bir savaş veriyoruz.

‘Neresinden tutsak kardır’ mantığı ile hareket ettiğimiz için AKN‘nin 2018 Mayıs ayında kaldırılacak olması büyük bir gelişme olarak kabul edilebilir. 

Önemli not: Bu arada gece saat 02:00 ile 08:00 arasında AKK’nin kaldırılma olayı 2017 Mayıs ayında yürürlüğe girecek. Gece indirilecek olan her türlü dosya, oyun veya içerik AKN’ye sayılmayacak.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

  1. çok iyi bakalım bu ISS’ler çıkarılan yasalara ne tür canbazlıklar yaparak karşı koymaya çalışcak şaka gibi 24 megabit internete 35 gb akk veriyorlar, zaten 35 gb interneti sen 2 megabit download hızı ile 12 saatte bitirsin. geri kalan 29 günde sana 70 lira fatura ödetirler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler