Cumartesi, Nisan 20, 2024

Adobe Flash Player Kullanan Windows 10 Kullanıcılarına Uyarı Mesajları Gönderilmeye Başlandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

2020 yılının Aralık başında yazılım devi Adobe, Windows 10’da Adobe Flash için son güncellemesini yayınladı. Güncelleme notlarının açıklamasında şunlar yer alıyordu:

8 Aralık 2020 Güncellemesi

“Bugün, anakara Çin dışındaki tüm bölgeler için Flash Player’ın son sürümü. Bu vesileyle, son yirmi yılda Flash Player içeriğini kullanan ve oluşturan tüm müşterilerimize ve geliştiricilerimize teşekkür etmek istiyoruz. Gurur duyuyoruz Flash’ın animasyon, etkileşim, ses ve video web içeriğinin oluşturulmasında kritik bir rol oynadığını umuyoruz ve bir sonraki dijital deneyim çağını şekillendirmeye yardımcı olmak için sabırsızlanıyoruz.

Adobe, 31 Aralık 2020’den sonra Flash Player’ı desteklemeyi durduracak ve Adobe, 12 Ocak 2021’den itibaren Flash içeriğinin Flash Player’da çalışmasını engelleyecektir; Adobe, sistemlerini korumak için tüm kullanıcıların Flash Player’ı hemen kaldırmasını şiddetle tavsiye eder.

Bazı kullanıcılar, Flash Player’ı sistemlerinden kaldırmaları için Adobe’den hatırlatıcılar görmeye devam edebilir. Flash Player’ı manuel olarak kaldırmak isteyen kullanıcılar için daha fazla ayrıntı ve talimatların bağlantıları için, lütfen Flash Player EOL Hakkında Genel Bilgiler sayfamızı ziyaret edin. “

Bu açılır pencere şimdi Windows 10 bilgisayarlarda aşağıdaki mesajla görünmeye başladı:

Adobe Flash Player
Adobe Flash Player Kullanan Windows 10 Kullanıcılarına Uyarı Mesajları Gönderilmeye Başlandı 2

Adobe Flash Player’ı kullandığınız için teşekkür ederiz.

Adobe, 31 Aralık 2020’den sonra Flash Player’ı desteklemeyi bırakacaktır.

Sisteminizin güvenliğini sağlamaya yardımcı olmak için Adobe, 12 Ocak 2021 tarihinden itibaren Flash içeriğinin Flash Player’da çalışmasını engelleyecektir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Adobe Flash Player EOL Genel Bilgiler sayfasına bakın.

Adobe, aşağıdaki Kaldır düğmesine tıklayarak Flash Player’ı sisteminizden hemen kaldırmanızı şiddetle tavsiye eder.

Microsoft, Flash’ı Windows 10 kurulumlarından kaldırmak için bir kümülatif güncelleme yayınlama sürecindedir ve Flash Player’ın kendisi 12 Ocak 2021’de çalışmayı durduracaktır. Gelecekte güncellenmemiş flash oynatıcılardan yararlanma riskinin yüksek olduğu düşünüldüğünde, Adobe’nin tavsiyelerine uymak ve Flash’ı gökyüzündeki harika sabit sürücüye göndermek akıllıca görünüyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler