Perşembe, Nisan 18, 2024

Adobe Premiere Rush ile Artık Doğrudan TikTok’a Yükleme Yapabileceksiniz

Paylaş

silkroad gaminggentr

Uygulamayı kapatmadan TikTok hesabınıza yükleyin; Adobe, TikTok ile Premiere Rush CC kullanıcılarının video düzenleme uygulaması içinden platforma yayınlamasına izin veren bir ortaklık duyurdu. Bu, Premiere Rush’ı doğrudan TikTok’a içerik yükleyebilen ilk üçüncü taraf uygulaması yapıyor.

Premiere Rush, Adobe’nin daha güçlü video düzenleme yazılımlarından bazılarının hepsini bir arada uyarlanmış mobil bir aplikasyondur. Premiere Rush aplikasyonu aslen 2018 yılında piyasaya sürüldü, bu YouTube İçerik Üreticileri ve diğer çevrimiçi içerik oluşturucular için uyarlanmış hızlı ve anında düzenleme yapabilmek için tasarlandı.

TikTok Image 3

Temelde, aplikasyon video çekmenize, çektiğiniz videoyu düzenlemenize ve hemen ardından videoyu renderlayarak YouTube ve Twitter platformları için dışa aktarmak için optimize etmenizi sağlıyor. Artık bu paylaşım platformlarına bir yenisi eklendi: TikTok.

plotaverse tiktok rush

Bu dışa aktarma seçeneklerinden biri en boy oranıdır. Amaçlandığı platforma bağlı olarak, son video karesini, portresini, hatta sonunu TikTok’un en popüler boyut oranlarından biri olan 9:16 oranını seçmek için detaylarına inebilirsiniz.

Premiere Rush, TikTok’a doğrudan içerik yükleyebildiğimiz üçüncü taraf uygulama

Premiere Rush, daha hızlı videolar yaratma amaçlıdır, ancak yine de Premiere Pro, After Effects ve Audition gibi Adobe’nin diğer ürünlerinden ödünç alınan bazı güçlü düzenleme özelliklerine sahiptir. En az çabayla profesyonel görünümlü ayrıntılar için geçişler, renk filtreleri ve stok hareketli grafik efektleri ekleyebilirsiniz. Ayrıca, tüm projelerinizi buluta eşitler ve kaydeder; bu da size mobil ve masaüstü arasında atlama ya da daha sonra projelere geri dönme kolaylığı sağlar.

Adobe Tiktok

TikTok, videolar için uygulama içi düzenleme araçları sağlar ve telefonunuza kaydedilmiş videoları yüklemenize olanak tanır. Bu entegrasyondan önce, TikTok’a video koymak için Premiere Rush’ı kullanmak mümkündü, ancak ekstra adımlar atılması gerekiyordu.

Geçtiğimiz yıl TikTok’un etrafında dönen bir dizi tartışma yaşandı, uygulamanın ulusal güvenliği tehdit etmesiyle ilgili endişelerden, kullanıcıların videolarla senkronize olmasına izin verdiği müziği düzgün bir şekilde lisanslayıp lisanslamadığı konusundaki endişelere kadar. Ama dünyanın en popüler online sosyal platformlarından biri olan küresel bir kültürel güç olmaya devam etmektedir. 2018’de Facebook veya Instagram’dan daha fazla video yüklendi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler