Çarşamba, Mayıs 8, 2024

AKBANK’ın tüm sistemleri çöktü erişim sağlanamıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Akbank müşterileri yaklaşık olarak 10 saate yakın süredir siteye, post cihazlarına ve ATM’lere erişimde sıkıntı yaşıyor. Gelen bilgilere ve iddialara göre Akbank çalışanlarının greve çıkacağı konusunda bilgiler var. Akbank tarafından ise resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

Akbank neden sıkıntılar yaşıyor ?

Şuanda Akbank’ın web sitesine girmeye çalıştığınızda 500 Internal Server hatası alındığı gibi, alışverişlerde Akbank kartları kullanan kişilerin ‘İşlem hatası: 0000’ ve ‘İşlem onaylanmadı’ hataları ile karşılaşılıyor.

akbank sistemleri coktu

Hatırlayacak olursanız bundan bir kaç ay önce Akbank’a yönelik bir siber saldırı gerçekleşmiş ve banka büyük kayıplar yaşamıştı. Sonrasında ise Akbank açıklama yaparak zararın sigorta firması tarafından karşılanacağı belirtilmişti.

akbank sistem cokusu

Şubelerde de sıkıntı var

Şuanda Akbank‘ın müşterileri şubelere gittiğinde de gişelerde sıkıntılar yaşadığı gibi, işlemlerini gerçekleştiremiyorlar. Krizin boyutu şuanda 10 saati aşmış durumda. Eğer Akbank tarafından resmi bir açıklama yapılmazsa, ilerleyen saatlerde krizin boyutu büyüyebilir.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler