Salı, Nisan 23, 2024

Türk Telekom ve Vodafone, altyapı çalışmaları için ortak oldu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın sürdürdüğü, mobil haberleşme altyapısı henüz bulunmayan  1500’e yakın köy, kasaba ve bilimum yerlere baz istasyonları ve mobil haberleşme altyapısı kurulması için bir görüşme düzenlendi. Türk Telekom ve Vodafone ihaleye ortak teklif sunarak, görev aldıkları taktirde konusu geçen bölgelere gidecek altyapı çalışmasını gerçekleştirmek amacıyla ilk adımı attı.

Türk Telekom ve Vodafone arasında proje kapsamında yapılacak işlere göre kazancın %51’ini Türk Telekom’un, %49’unu ise Vodafone’un paylaşacağı bir işbirliği içerisine girilecek ve böylece her iki şirket, Türkiye’de mobil iletişim hizmetinden faydalanmayan hiçbir bölgenin kalmaması için, yapılan çalışmalara sahip oldukları altyapı, teknoloji ve bilgi birikimiyle katkı sağlama yönünde bir adım atmış olacak. Olumlu yanıt gelmesi durumunda Türk Telekom ve Vodafone, Bakanlığın önderliğinde hayata geçirilen bu proje için işbirliği yapacak.

turk telekom vodafone ortakligi yazi

Türk Telekom Tkn. Genel Müd. Yrd. Cengiz Doğan, konuyla ilişkin olarak şöyle dedi;

*“Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından mobil haberleşme altyapısı olmayan 1.500’e yakın köy, kasaba ve bilimum bölgelere bu hizmetin götürülmesi için yapılan görüşmede Türk Telekom olarak Vodafone ile birlikte ortak teklif verdik. Vodafone ile birlikte ülkemizde ihale kapsamında mobil haberleşmenin olmadığı yerlerde de en iyi şekilde hizmet vermeyi hedefliyoruz. Görüşmenin sonuçlanmasının ardından ilgili yerlerde gereken altyapı çalışmalarını Vodafone ile birlikte yürüterek kırsal kesimlerde yaşayan halkımıza en iyi mobil haberleşme deneyimini yaşatmayı hedefliyoruz. Mobil kapsama oranı nüfus bakımından %99’un üzerinde olan ülkemizde, bu oranı daha da yükseltmek için çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz. Ülkemiz için kaynakları daha verimli kullanmamızı sağlayan bu tip işbirliklerinin destekçisi olacağız.”

İleriki günlerde başlanacak altyapı çalışması ile internet konusunda, çekim kuvveti konusunda büyük bir artış da bekleniyor. “Köylerde bile yüksek çekim kuvveti” vaadi ile gezen Turkcell‘in ben şahsen bu çalışmadan sonra geri kalacağını sanmıyorum.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler