Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Alemin Yeni Kralı MediaTek Dimensity 9200+ Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Mobil işlemcilerde MediaTek’in tam anlamıyla atağa kalktı. Şu ana kadar genelde amiral gemisi akıllı telefon modellerinde Qualcomm’un işlemcilerini görüyoruz ama Dimensity 9000 serisinden sonra bu durum değişebilir.

Artık daha iddialı işlemcilerle karşımıza çıkan MediaTek, şu sıralar da yine böyle iddialı bir model üzerinde çalışmaya devam ediyor. Gizmochina tarafından paylaşılan bilgilere göre bu kez sunulacak olan yeni mobil işlemci, teknik özellikler anlamında da bir kez daha atak yapacak.

MediaTek Dimensity 9200+ için Beklentiler Büyük

Kaynaklardan gelen bilgilere göre yeni seride ikinci nesil TSMC 4nm üretim sürecinden yararlanılacak. Bu sayede yeni işlemciler hem daha performanslı olacak hem de daha verimli çalışacak.

İşlemcinin tepe frekans değerleri de değişecek. 3.0 GHz yerine seride 3.05 GHz tepe frekans değerini göreceğiz. İşlemcinin bu performans artışı ile rakip Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisine de kafa tutması bekleniyor.

MediaTek Dimensity 9200+

Serinin çekirdek dizilimi konusunda da bilgi olduğunu belirtelim. Yine 8 çekirdekli olarak gelmesi beklenen işlemcide 1+3+4 şeklinde bir çekirdek kümelemesi olacak.

  • 1 çekirdek Cortex-X3
  • 3 çekirdek Cortex-A715
  • 4 çekirdek Cortex-A510 şeklinde bir kümeleme göreceğiz.

Daha çok Çinli amiral gemisi akıllı telefonlarda kullanılması beklenen Dimensity 9200+ için tanıtım tarihinin de net olmadığının altını çizmek isterim.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler