Perşembe, Mayıs 2, 2024

Alfa Romeo Dünya’nın En Hızlı SUV’u Lakabını Aldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Alfa Romeo, Almanya’da büyük bir rekora adını yazdırdı. Almanya’daki efsanevi Nürburging Nordschleife pistini en hızlı sürede tamamlayarak bir rekora imza attı.

Alfa Romeo’nun 4×4 SUV‘u Stelvio Quadrifoglio, pisti en hızlı şekilde tamamlayan SUV oldu. Stelvio Quadrifoglio, ünlü pisti 7 dakika 51.7 saniyede tamamlayarak “Dünya’nın en hızlı dört kapılı otomobili ” lakabını almaya hak kazandı.

alfa romeo 2

İşte O Rekorun Detayları!

Alfa Romeo, Stelvio Quadrifoglio modeli ile pisti 7 dakika 51.7 saniyede tamamlamayı başardı. Bu rekoru kırmadaki en büyük etkenlerden biri ise motor. 2.6 Litrelik V6 Twin-turbo (çift turbo) motor; Tam 510 beygir gücünde. Bu motorun performansını ise 150 milisaniyede vites değiştirebilen 8 ileri şanzıman destekliyor.

Sürücü koltuğuna oturan Fabio Francia, gaza bastı ve Alfa Romeo’ya rekoru kazandırdı. 12,9 mil (20,8 kilometre) uzunluğundaki pisti 7 dakika 51.7 saniyede tamamlayan Francia, Stelvio Quadrifoglio modelini Dünya’nın en hızlı SUV’si yapmayı başardı.

alfa romeo 2

2.6 litrelik V6 çift turbo motor ve 8 ileri şanzıman ile muzazzam bir motora sahip olan Stelvio Quadrifoglio, Fabio Francia ile birlikte Alfa Romeo’ya rekor kazandırdı. Kendisinden önceki SUV’yi 8 saniye fark ile geçen Stelvio Quadrifoglio, ” Dünya’nın en hızlı dört kapılı otomobili ” ünvanını aldı.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler