Cumartesi, Nisan 20, 2024

Alfa Romeo Stelvio Yılın SUV’si Seçildi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

23Alfa Romeo‘nun yeni teknolojileri ile geliştirdiği Stelvio’su yılın SUV‘si seçildi.2223

İtalyan otomotiv şirketi Alfa Romeo yıllardır sektörde büyük bir yer kaplıyor. Ürettiği araçlara farklı özellikler katarak özgün bir ruh yaratan Alfa Romeo, bu sene ürettiği Stelvio Quadrifoglio ile bir başarıya imza attı.

alfa romeo stelvio 2

Almanya’nın önde gelen dergilerinden Auto Zeitung derinlemesine bir karşılaştırmaya girdi. İçerisine 11 adet SUV modeli eklediği bir liste hazırladı ve tüm araçları tüm detaylarıyla karşılaştırdı.

Alfa Romeo’nun ilk SUV modeli olan Stelvio Quadrifoglio, 10 rakibini geride bırakarak şampiyon seçildi ve yılın en iyi SUV’si lakabını aldı. Tabi bu başarısında aracın yol tutuşu, performansı, konforu gibi tüm detaylar göz önünde bulunduruldu. Gelin şimdi Stelvio Quadrifoglio’nun özelliklerini şöyle bir inceleyelim.

alfa romeo stelvio 1

Stelvio’nun Quadrifoglio modeli kaputunun altında 6 silindirli 2.9 Litrelik çift turbo destekli bir motor barındırıyor. Bu motor 510HP güç üretebilirken gücünü yere 8 İleri otomatik şanzımanı ile aktarıyor. Ve vites geçişlerinin 150 milisaniye olduğu söyleniyor ki buda hemen hemen hiç kayıp olmadığı anlamına geliyor. 

Stelvio SUV yapısına rağmen güçlü motoru sayesinde 0’dan 100’e tam 3.8 saniyede ulaşabiliyor. Ki bu süreye günümüzdeki çoğu 3.0 litrelik motora sahip araçlar ulaşamıyor. Tabi bu başarısında 510HP güç üretmesinin büyük etkisi var. Yine Almanya’nın en ünlü pisti olan Nürburgring’i ise 7 dakika 51 saniyede turluyor.

alfa romeo stelvio 3

Stelvio Quadrifoglio bu yıl tüm muadili olan rakiplerini eleyerek 2018 Yılın SUV‘si seçildi. Alfa Romeo’ya ve araçta emeği geçen herkese tebriklerimizi iletiyoruz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler