Salı, Nisan 16, 2024

Alibaba’nın Satın Aldığı Trendyol’daki İlginç Ayrıntı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Türkiye’de uzun süredir faaliyetlerine devam eden Trendyol, geçtiğimiz hafta neredeyse tüm dünyanın yakından tanıdığı Alibaba tarafından satın alındı. Ancak bu satın alma hikayesinin arkasında uzun emekler ve uğraşlar olduğunu hepimiz biliyoruz. Zira başarılı bir firma profilindeki Trendyol, Alibaba ile anlaştı. Fakat bu satın alımın arkasında fark ettiğimiz ilginç bir detay var.

Trendyol Web Sitesinde Ali Baba Kurucusu Jack Ma

İlk başta gördüğümüzde gerçekten biz de şaşırdık. Şuanda e-ticaret sitesi olarak faaliyet gösteren Trendyol.com yine aynı kaldığı yerden satışlarına devam ediyor. Buraya kadar bir soru işareti yok. Fakat Trendyol.com.tr web sitesini ziyaret ettiğinizde Jack Ma‘nın gülümseyen resmi ile karşılaşıyor ve “Hoş Geldiniz – Welcome Turkey” detayı göze çarpıyor.

(Görseli büyütmek için üzerine tıklayın)

trendyol jack ma

Yeni Yatırımcıya Ufak Bir Jest Olabilir mi?

Alibaba‘nın Türkiye’ye 1 milyar dolarlık yatırım ile geldiği konuları konuşulmaya devam ederken, Trendyol tarafında böyle bir jest yapılabileceğini düşündük. Ancak kurumsal firmalarda genellikle bu tür detaylar yer almaz. Şimdilik Trendyol.com.tr için yapılan bu güzel jest gizli saklı duruyor.

Ancak şu bir gerçek; Alibaba’nın kurucusu Jack Ma‘nın yaptığı yatırım ile Türkiye’ye olan satış hacmi ve e-ticaret operasyonlarına güven bir kez daha ispatlanarak altı çizilmiş oldu.

Açıkçası Aliexpress olarak tanıdığımız Alibaba‘nın dünya genelinde kurduğu e-ticaret satış hacmini burada oturup tartışmamıza gerek yok. Hiç şüphesiz dünyanın dört bir yanına ürün sevkiyatı gerçekleştiriyorlar. Teknoloji platformu olarak biz de yakından takip etmeye devam ediyoruz. Eğer bir gün AliExpress resmi olarak Türkiye’ye girecek olursa, sizlere ürün inceleme konusunda daha güzel detaylar sunabileceğiz.

Bu arada Trendyol.com.tr web sitesinin şuanda Trendyol.com gibi faaliyette olmadığını belirtelim.

Ne diyelim, darısı başımıza hayırlı olsun 🙂

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

  1. Alibaba, Aliexpress, ürün üreticisi, satıcısı değildir. Satış portalıdır. Satıcılardan komisyon ile yürür. Sapla samanı karıştırmışsın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler