Salı, Nisan 16, 2024

Altyapım Ne Kadar Hız Destekliyor?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son yıllarda Türkiye’de internet hızları her ne kadar gelişmiş ülkelere göre düşük olsa da özellikle AKN (adil kullanım kotası) uygulamasının kalması ile birlikte, 16,24,32 megabit hız alan kullanıcılar bir nebze rahatlamış oldu. Ayrıca son yıllarda Türknet’in ev kullanıcılarına sunduğu 100 mbps hızları kullanıcılarına sabit fiyattan vermesi ile bir çok kullanıcı Altyapım Ne Kadar Hız Destekliyor sorusuna cevap arama başladı.

Altyapım Ne Kadar Hız Destekliyor?

İnternet alt yapınızın ne kadar hız desteklediğini sorgulayabileceğiniz bir kaç site mevcut .  Sorgulama ekranın il,ilçe,cadde veya sokak isimlerinizi girerek sorgulama yapabilmektesiniz. Ancak karşınıza çıkan veriler tam anlamıyla  gerçek sonucu göstermeyebilir örneğin sorgulattığınız da 32 megabit hız alabileceğiniz görünürken iss sağlayıcı yani internet sağlayıcı firma kaynaklı olarak belirtilen hızı alamayabilmektesiniz. Operatörler bu konuda halihazırda kullanıcılarına fiber alt yapılar hariç sözleşmelerde vaad ettiği hız kısmına örn 32 megabite kadar gibi ibareler ekleyerek net bir hız taahhüdü vermemektedir.

İnternet Alt Yapı Sorgulama

Sizlere alt yapı sorgulaması yapabileceğiniz bir kaç web sitesini maddeler halinde tavsiye ederim referans olması açısından.

https://www.milleni.com.tr/fiber-nerede
https://turk.net/internet-hiz-altyapi-sorgulama/
https://bireysel.turktelekom.com.tr/kapsama-haritasi/sayfalar/default.aspx

Bu web sitelerde karşınıza gelen formda ilgili mahalle sokak bilgilerinizi girerek bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca alt yapı sorgulaması yapmadan önce hız testi yapmanızda fayda var bir ihtimal iss firmanızın size vaat ettiği hızı veriyor olabilir.

 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler