Cuma, Nisan 26, 2024

Liste Sağlam: Seçtiğimiz En İyi VPN 2024 Servisleri

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu rehberde en iyi VPN 2024 servislerini hazırladım. Cihazınızı ve bilgilerinizi koruyarak gizlilik sağlama aracı VPN, verileri şifreleyerek güvenli bir sunucu üzerinden yeniden yönlendirme yapar ve farklı IP adresi ile farklı bir konumdaymışsınız gibi görünmenizi sağlar.

Doğru kullanımda faydalıdır. Türkiye ise bu konuda en çok VPN kullanan ülkeler arasında ilk 5’de yer alıyor. En iyi VPN hangisi? araması Google’da zaten hep top noktalarda.

en iyi vpn 2024 jpg

En İyi VPN Diye Bir Şey Var mı?

Dünya genelinde 200’den fazla VPN servisi var. Hangisinin iyi, hangisinin kötü olduğunu anlamak için deneyimlemekten başka çare yok. PC Hocası gibi platformlardaki editörlerin de yaptığı tam olarak bu.

Toplamda 30’u aşkın VPN hizmetini test ettik ve doğru şekilde çalıştığına kanaat getirdiğimiz 2024 en iyi VPN listesini bu şekilde hazırladık. Aralarında ücretsiz olanlar da var, ücretli olanlar da. Ancak bana göre en iyi VPN diye bir şey yok. İhtiyaçlara doğru cevap veren VPN candır.

• ÖNEMLİ DİP NOT: Hiçbir VPN servisi ile inceleme, ücret karşılığı tanıtım olarak anlaşmamız yoktur. Tamamen organik olarak bu içeriği deneyim üzerine hazırlıyorum.

Gizliliğe önem veren, güvenli, hızlı ve en önemlisi ücretliler için paramızın karşılığını en iyi veren 8 VPN listesi şu şekilde;

1- Opera VPN ve Opera VPN PRO

İlk olarak ücretsiz VPN hizmetinden başlamak isterim. Opera VPN tarayıcının içerisinde hazır olarak gelen, tek tıklama ile açıp ülke seçerek bağlantı sağladığımız uygulamalardan birisi. Bağlantı performansı yoğunluğa göre değişiyor. Ücretsiz olduğu için günün bazı saatlerinde sunucular aşırı yoğun olduğunda yavaş çalışabiliyor. Bunun için en uygun konum seçeneğini değiştirerek test edip, en hızlısını seçebilirsiniz. En iyi VPN 2024 servisleri listesi için performansına 10 üzerinden 5.8 verebilirim.

Hali hazırda Opera tarayıcısı kullanıyorsanız işiniz daha kolay. Kullanmıyorsanız, tarayıcıyı indirmeniz lazım.

Opera VPN açmak aşağıdaki adımları izleyin;

• Tarayıcıya girdikten sonra sol taraftaki kırmızı O simgesine tıklayın.

• Yeni Özel Pencere deyin.

• Ardından VPN simgesine tıkladığınızda Power ikonu sizi karşılayacak. İkona tıklarsanız, otomatik olarak VPN servisi hizmete başlar. Hemen aşağıdan da “size en uygun konum” eğer yavaş ise, alternatif ülkeleri deneyebilirsiniz.

opera vpn acma jpg

Ücretsiz sürümün performansı anlık değişebiliyor. Mesela Avrupa serverindeyken 27.26 Mbps download, 15.98 Mbps upload alabildim. 200 Mbps fiber internetimin de olduğunun altını çizeyim.

Sonra serveri Güney Amerika yaptığımda 2 kat download düştü, upload 2 katı arttı. İlginç bir server bağlantı biçimi gerçekten. “Yoklukta gider mi?” derseniz, evet. Sonuçta iş görüyor.

opera vpn hiz testi opera vpn hiz testi v2

OPERA VPN PRO

Bu özellik Opera’nın kullanıcılara “bak ücretsiz hizmetimiz fena değil. 6.8 puan verdiniz zaten. Bunu 8-9 puana çıkartıp daha hızlı hizmet almak ister misin?” diye sorduğu paralı VPN servisidir.

Standart VPN‘in yanında aşağıdaki görselde olduğu gibi VPN PRO kilitli olarak görünür. Denemek isterseniz 7 gün ücretsiz veriyor. Fakat bunu kredi kartınızı girdikten sonra alabiliyorsunuz.

Opera bu konuda “herkese PRO sürümünü 7 gün beleş verirsek adamlar sürekli hesap açıp ücretsiz kullanırlar. Nasıl başa çıkayım bununla?” dediği için, böyle çözüm üretmişler.

opera vpn

Operan VPN PRO fiyatlandırması 4 Euro’dan başlıyor. Bu ücret karşılığında server sayısı ücretsizdeki gibi 4 adet değil, 3.000’den fazla sunucuya çıkıyor. 6 adede kadar da aynı anda cihaz bağlayabilmek mümkün. Ancak MacOS, Linux ve iOS detayının olmadığının altını çizmek lazım.

opera vpn pro fiyat

Yıllık aldığımızda 48 Euro, 6 aylık aldığımızda 30 Euro ve aylık aldığımızda 8 Euro fiyatlandırması mevcut. Bunların hepsi 2024 güncel verilerdir.

opera vpn pro fiyat v2

2- Total VPN

Bu VPN uygulaması aslında en ucuz VPN satıcılarından biri diyebilirim. Aylık 1.59 Euro fiyatlandırma yapıyorlar. TL çevirdiğimizde 52 TL civarına geliyor. 50 adet civarı sunucuları bulunduğu gibi, diğer popüler VPN uygulamaları kadar sunucuya sahip değiller.

total vpn fiyat

Ancak performans konusunda “dalgalanma” veya “kesinti” yaşamadığımı belirtmemde fayda var. Sunduğu özellikleri şöyle sıralayabilirim;

  • Paketin içerisinde Total AV isminde ücretsiz virüs yazılımı
  • Paketin içerisinde TotalAdblock adını verdikleri otomatik reklam engelleyici
  • ISS izlemeyi durdurma (İnternet servis sağlayıcınızın çerez ve tarama verilerini gizler.)
  • Herkese açık WiFi alanlarında VPN verilerinizi şifreleyerek okunmasına engel olma (Bu özelliği denemedim ne kadar sağlıklı çalışıyor bilmiyorum.)
  • 50’den fazla sunucu erişimi (Ülke seçerek anlık sunucu değiştirilebiliyor.)

Total VPN sunucu

3- NORDVPN

En iyi VPN 2024 listemin bir diğer hem ücretli hem de ücretsiz diğer önerisi NordVPN olacak. Tek bir VPN içerisinde pek çok özellik var. Reklam engelleme, kötü amaçlı  yazılım gibi hepsi bir arada çözümleri bulunuyor. Gördüğüm kadarıyla da 6.000’e yakın sunucuları var. Büyük ve köklü bir firma olduğunun altı çizilebilir.

Ancak ilgilendiğim kısmı ücret ödediğim hesapta yüksek sunucu hızı, özelleştirme seçenekleri ve risksiz VPN olarak bilinen uygulamalardan diyebilirim.

Eğer ücretli versiyonunu kullanacak olursanız, aynı anda 6 adet cihaz bağlayabiliyorsunuz. TV, Android, iOS, Windows, macOS ve Linux platformları fark etmiyor.

nord vpn ozellikler

Yıllık olarak planlarına baktığımda daha mantıklı. Sürekli VPN ihtiyacınız varsa 4.39 (139 TL) dolara geliyor. Ancak aylık kullanacağım derseniz 13.99 dolar (400 TL) civarına tekabül ediyor. Ancak diğer VPN uygulamalarına göre fiyatı tuzlu kalıyor.

30 günlük ücretsiz deneme fırsatı var. Eğer hoşunuza giderse, aşağıdaki planlardan bir tanesine göz atabilirsiniz.

nord vpn fiyat jpg

NordVPN para iadesi yaptığını da belirtiyor. Vaat edilenleri alamamanız durumda (herkes memnun olacak diye bir kaide yok sonuçta) para iadesi talebi yapılabilir.

nord vpn para iadesi

Ayrıca NordVPN’in iOS Store’da 6.7 bin değerlendirmesi var. 5 üzerinden 4.7 yıldız oylamasına sahip. Güvenilir olduğunun altını çizebiliriz.

nord vpn ios

4- Surfshark VPN

Piyasadaki en çok bilinen, en çok satan ve güvenilir VPN uygulamasından birisi de hiç şüphesiz Surfshark VPN arkadaşlar. Eklemesem olmaz. Bugün internet ile haşır neşirseniz, mutlaka adını bir yerlerde duymuş olmalısınız.

3200’den fazla sunucuya sahipler. 100 civarı da ülke seçme şansımız bulunuyor. Kullanıcı arayüzü çok stabil ve neyin nerede olduğunu çok rahat anlayabiliyorsunuz.

Fiyatlandırmalar;

Giriş paketini alırsanız 10.99 Euro fiyatlandırması var aylık olarak. Orta paket 14.99 Euro ve en gelişmiş paketi 21.99 Euro’ya kadar çıkıyor. Fiyat performans olmadığının altını çizelim. Fakat profesyonel bir VPN uygulaması orası net.

Amacınız zaten VPN hizmetinden faydalanmak, hız almak ve kesintiye uğramamak ise giriş paket yeterli oluyor. Türk Lirası ile 358 TL’ye tekabül ediyor. Yıllık alırsanız tabii ki daha kârlı. Biraz bütçe meselesi.

surfshark vpn fiyat 2024

Eksi olarak ücretsiz deneme sürümü yok. Adamlar “alacaksan al, almayacaksan meşgul etme” mantığındalar. O yüzden bu tutumlarını eleştiriyorum.

Bu VPN‘i kullanırken dikkat etmeniz gereken husus server seçerken ms oranının en düşük olanını tercih etmek. Sonrasında kullanıma devam edebilirsiniz.

surfshark vpn arayuz surfshark vpn arayuz v3

5- ExpressVPN

Siteye girdiğinizde karşınızda direkt “30 günlük para iadesi” ibaresi çıkıyor. Ürünlerinin arkasında olan VPN firmalarından birisi diyebilirim. Özellikle Türkçe dil desteğine sahip olan ve Türkiye’deki müşterilerini önemseyen firmaları seviyorum.

express vpn para iadesi

Fiyatlandırma;

Ücretsiz versiyonu yok bu VPN uygulamasının da. O yüzden biraz tok satıcılar. Aylık alırsanız 12.95 dolar (391 TL) geliyor. Çokta uygun değil. Aşırı da yüksek değil. Dolar ülkemizde artışta olduğu için, bu fiyatların yukarılarda geziyor olması normal.

express vpn fiyat 2024

Uygulamanın arayüzünün diğer VPN uygulamalarına göre bir tık geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ping değerleri bazen yukarılara çıkıyor. Ortalaması 45-120 ms arası olduğunu söyleyebilirim.

Ayrıca 105 ülkede sunucuları var. Alternatif çok. Kendilerini “Dünya’nın en iyi VPN uygulaması” olarak tanıtıyorlar ama tartışılır tabii ki.

express vpn arayuz horz jpg

Yine ExpressVPN içerisinde fiyata dahil olarak reklam engelleme, izleyici engelleme, şifre yöneticisi ve gizli DNS gibi öne çıkan özellikleri mevcut.

6- PrivadoVPN (Ücretli – Ücretsiz)

En iyi VPN 2024 listesinde kesin olması gerektiğini düşündüğüm PrivadoVPN var. En önemli sebebi ücretsiz olarak da kullanabiliyoruz. 10GB kotası var. Dolduğu zaman tekrar kullanım izni vermiyor.

Zaten bunun amacı uygulanın nasıl çalıştığını anlamak ve test etmek. Diğer firmaların da örnek alması gerektiğini düşünüyorum. Hele VPN seçerken direkt “kredi kartını gir” diyenlere ayar oluyorum. Test etmeden neden ödeme yapayım?

Memnun kalırsanız aylık 10.99 dolar (333 TL) fiyatı var. Yıllık alırsanız tabi aylığı baya uyguna geliyor. Ne kadar VPN kullanacaksanız, tarifeyi ona göre seçebilirsiniz.

privado vpn fiyat 2024

Yaptığım testlerde Almanya serverine bağlandım. 200 Mbps fiber kullanıyorum evde. Direkt 188 Mbps download, 29 civarı da upload alıyorum. Ping 40 civarı seyrediyor. Hız konusunda çok da sıkıntı yaşamıyorsunuz.

privado vpn arayuz v2

Arayüz fena değil. Geliştirilebilir olduğunu düşünüyorum. Çok beğenemedim açıkçası. Toplamda 349 adet sunucuları var. Premium içerisinde 61 ülkeye bağlantı sağlanabiliyor.

Uygulama içerisinde ayarlar sekmesine tıklarsanız, reklam engelleyiciler, güvenlik duvarı tarzı bir koruması, veri şifreleme ve yayın desteği (Netflix dizi izleme) özellikleri mevcut.

privado vpn arayuz

7- CyberGhost VPN (Ücretli – Ücretsiz)

Bu VPN uygulaması Windows’da 24 saat boyunca ürünü deneyimlemeniz için ücretsiz olarak kullanım hakkı sunuyor. Bence yeterli bir süre. Ortalama 1-2 saat içerisinde zaten anlıyorsunuz kalite ve performansı. Sitelerinde de Türkiye’den ziyaret esnasında Türkçe çeviri desteği var. Direkt translate üzerinden yapmışlar ama olsun. Yapmayanlar da var.

Ancak telefonunuza indirirseniz, Android için 3 gün, iOS için 7 gün ücretsiz deneme hakkı veriyor. Bir katakulli de yok işin içerisinde. Kredi kartı bilgisi girmeden kullanıldığının altını çizeyim. Bazı VPN firmaları önce ödemeyi alıp, sonra deneme süresi başlatıyorlar çok yanlış.

45 gün içerisinde de beğenmediğiniz taktirde iade ettiklerini söylüyorlar. Ne kadar çalışıyor bilmiyorum. Genelde para iadesi en zor olan kısımlardan.

Arayüz fena değil. En iyi VPN 2024 listesi için 7.sıraya koydum ama ücretsiz versiyonunu da deneyimleyebildiğimiz için “daha üstlerde yer alsamıydı?” diye düşünüyorum şuan.

cyber ghost vpn arayuz v2

cyber ghost vpn arayuz

Fiyatlandırma;

Aylık alırsanız 12.99 dolar (392 TL), 6 aylık alırsanız fiyat 6.99 dolar (211 TL) yani toplamda 41.94 dolar (1.239 TL) ödüyoruz. Uzun süreli kullanımda aylığa göre epey avantajı mevcut.

cyber ghost vpn fiyat

VPN özellikleri arasında %100 kayıt tutmama garantisi, 7 cihazı aynı anda kullanabilme imkânı, özel uygulamalara erişim, 100 farklı sunucu ve 115’den fazla konum seçebilme, son olarak da ID-Guard ismindeki koruma uygulamasını kullanabiliyorsunuz.

cyber ghost vpn arayuz v3

Performans testlerine göz attığımızda 200 Mbps fiber internet üzerinden yapılan bağlantıda Japonya ve Avustralya örneklerine bakarsanız, verimli ve hızlı veriler elde edebiliyoruz. Kopma ve bağlantı sorunları çok yaşanmıyor.

cyber ghost vpn hiz

8- IPVanish VPN

Bu VPN uygulaması 8.sırayı hak ediyor. Çünkü fiyatı diğerlerine göre biraz daha tuzlu ve ücretsiz deneme imkânı sunmuyor. Sitelerinde de Türkçe dil desteği bulunmadığını belirtmek isterim.

Fiyatlandırma;

Aylık olarak 12.99 dolar (393 TL) istiyorlar. Yıllık veya 2 yıllık alırsanız bu fiyatlar 3-4 dolara kadar düşüyor. 30 gün içerisinde de para iade garantisi olduğunu belirtmişler ama ben çok güvenemiyorum bu iade süreçlerine. Hep bir problem çıkacak gibi.

ipvanish fiyat

Arayüz ve kullanım gayet kolay. Tasarım hoşuma gidiyor açıkçası. Bir kaç tıklama ile istediğiniz bölge üzerinden bağlantı sağlayabiliyorsunuz. 200 Mbps fiber internet ile 45ms ve 140-160 Mbps hızlara erişim sağlanabiliyor.

ipvanish arayuz

IPVanish VPN toplamda 75 lokasyon ve 2.200 adet servere sahip olduğu web siteleri üzerinde belirtiliyor. Türkiye’nin lokasyonunu da sitelerinde ASYA olarak işaretlemişler. İlginç.

ipvanish arayuz v2

9- Hide Me VPN

PC Hocası ofisinde arkadaşlarla da sürekli “en iyi VPN 2024 yılında hangisi?” tartışması yaparken Hide Me VPN’in de kesinlikle olması gerektiğini düşünerek listenin 9.sırasına ekledik.

Sitelerinde Türkçe dil desteği mevcut. 30 gün içerisinde memnun kalınmadığı taktirde para iadesi olduğu belirtiliyor. İşin ilginç tarafı Trustpilot’ta 5 üzerinden 4.9 almış.

hide me vpn

Toplamda 88 adet lokasyon ve 2400’den fazla sunucuya sahipler. Her sunucu 10Gbps hız destekliyor. Bu diğer VPN uygulamalarının aksine hız açısından önemli bir detay.

Fiyatlandırma;

Aylık diğer VPN uygulamalarının aksine daha fiyat performans oluyor. 9.95 dolar (302 TL), 12 ayda bu fiyat 4.57 dolara (138 TL) iniyor. 26 ay alırsanız 2.69 dolar (81.25 TL) civarına kadar düşüyor.

hide me vpn fiyat

Ücretsiz olarak kullanma imkânını sahibiz. Kurulumu yaptıktan sonra 1 ay süre ile Hide Me VPN kullanılabiliyor. Sonrasında Premium’a geçmeniz için öneriler otomatik veriliyor. Geçmezseniz, artık ücretsiz hesabı kullanamıyorsunuz.

hide me vpn arayuz

Aşağıdaki görselde yüklediğim VPN‘in bugünden itibaren 25.02.2024 tarihinde biteceğini görebilirsiniz.

hide me vpn arayuz v2

Uygulamanın arayüzü gayet sade, basit ve anlaşılır. Ancak Hide Me VPN işi biraz daha Türk kullanıcıları düşünerek büyütmüş. Uygulama arayüzüne de Türkçe dil desteği getirmiş.

Ücretsiz versiyondan çok bir performans beklemeyin. Otomatik olarak İsviçre’deki servere bağlanan uygulama 200 Mbps fiber internet ile yaptığım hız testlerinde  4-5 Mbps civarı download alabiliyorum.

hide me vpn hiz 1

Fakat premiuma geçiş yaptığınız taktirde oralardaki performanslar çok çok iyi durumda. Yine 200 Mbps fiber ile 100 Mbps civarı download, 20 civarı da upload alabiliyorum. (32 Mbps upload var normalde.) Ping değeri ise 25-35 ms arası seyrediyor.

hide me vpn hiz v2

10- CloudFlare VPN – WARP (Ücretsiz)

warp vpn arayuzCloudFlare tarafından geliştirilen en iyi ücretsiz VPN uygulaması olduğunu belirterek listenin son sırasına yerleştirdim. Özellikle PC Hocası ofisinde Sinan bu uygulamayı uzun süredir kullanıyor ve çok memnun.

Web sitelerinde Türkçe dil desteği yok. Ancak uygulamayı indirdikten sonra Türkçe olarak kullanabiliyorsunuz. Zaten arayüz o kadar basit ki, bir kaç tane farklı özellik aktif edilebilir. Onun dışında tek tıkla VPN hizmetine erişim mümkün.

warp vpn arayuz v2

Yaptığım hız testlerinin sonuçlarını paylaşayım hemen;

İlk testi VPN kapalı durumdayken yaptım ve maksimum 187.26 Mbps download ve 28.17 upload hızına eriştim.

warp vpn hiz testi v2

VPN aktif edildikten sonra 19 Mbps kayıp ile 168.23 Mbps download ve 21.81 Mbps upload hızına ulaşabiliyoruz. Aradaki kayıp hiç bir şey..

warp vpn hiz testi

Diğer VPN uygulamaları gibi bunda server seçme ve lokasyon değiştirme yok. Ancak ücretsiz bir VPN servisi için hızın gayet iyi ve stabil olduğunu söyleyebilirim. VPN’e verecek paranız yoksa, kullanacağınız servis Cloudflare VPN Warp olmalı.

Böylece en iyi VPN 2024 listesini tamamladık değerli dostlar. Umarım faydalı olmuştur. Aralara eklememizi istediğiniz, kullandığınız ve performansından memnun kaldığınız VPN servisleri varsa, onları da yoruma yazın araştırıp ekleyelim.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

16 YORUMLAR

  1. Listede proton VPN görmediğim için sevindim hiç iyi değil. Express VPN deneyeceğim. Cloudflare ise cebimde kalsın teşekkürler VPN listesi için

    • Proton vpn btk yasaklamadan önce çok güzeldi mesela İstanbul sunucusunda aldığım hızdan 1-2 eksik veriyordu pingide düşüktü ama btk yasaklayınca bağlanmak çok zor oldu.

  2. Warp’ın Warp+ adında ücretli versiyonu var aylık 10tl 😀 Warp+ telefon üzerinden satın alınıyor. Hesabınızı Bilgisayara bağlayaraktan ücretli versiyonunu 5 cihazda kullanabiliyorsunuz. Onda kayıp yok denecek kadar az bende %5 bir kayıp var

    • Okuma yazması da yok arkadaşın adam en iyi VPN bu dememiş ki ücretsiz alternatif kaç tane var zaten? İçine gelmiyorsa parasını ver iyisini kullan

  3. Mobil için 1.1.1.1 kullanıyorum pc de cloudflare olarak geçtiğini bilmiyordum iyi oldu öğrendiğim tavsiye ederim en iyi ücretsiz vpn

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler