Perşembe, Nisan 25, 2024

Amazon Alexa Artık Hintçe Konuşabiliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amazon resmi olarak bugün Alexa sanal asistanı için Hintçe dil desteği sağladı ve kullanıcıların dünyanın en çok konuşulan dördüncü dilinde ses komutları vermelerine olanak sağladı.

Amazon tarafındaki bu ufak gelişme, Google’ın kendi sesli asistanında Hintçe dil desteği sunmasından bir yıldan uzun bir süre sonra ortaya çıktı.

Amazon, makine öğrenimini ve derin öğrenim modellerini kullanarak, Alexa’nın Hintçe dilini daha iyi anlamasına ve ses sorgularına ilgili yanıtları sunmasına yardımcı olan bağlamsal ve kültürel zorlukları göz önüne aldıklarını söyledi.

500’den fazla beceriye Hintçe dil desteği!

Eğlence, eğitim ve spor alanlarında Hintli kullanıcılara hitap eden 30.000 binin üzerinde beceri ile, Amazon’daki Alexa Yapay Zeka Başkanı V.P. ve Bilim İnsanı Rohit Prasad, mağazada bulunan 500’den fazla becerinin Hintçe dil desteği eklendiğini belirtti.

Amazon, gelecek aylarda daha fazla dil desteği eklemek istediğini söylüyor, kullanıcıların istedikleri dillerde sorular sorarken İngilizce ve Hintçe arasında sorunsuz bir şekilde geçiş yapmalarını sağlıyor.

Alexa’nın Hintçe dil desteği entegrasyonunun belirtileri Temmuz ayında ortaya çıkmıştı, perakende devi dilin ses modelini geliştiriciler için Alexa Skills Kit’e eklemişti.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler