Cuma, Nisan 19, 2024

Amazon Artık Sürücülerin Temel Maaşlarını Ödemek için İpuçlarını Kullanmayacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Şirket sonunda yırtıcı devrilme uygulamalarını sona erdiriyor; Los Angeles Times tarafından yayımlanan bir rapora ve sürücülere gönderilen elektronik postalara göre, Flex sürücülerinin ücretlerini ödemek için ipuçlarını kullanma uygulamasına son vereceğini açıkladı.

Uygulama Şubat ayında geri bildirildiğinde, Amazon’un (Instacart ve DoorDash gibi diğer teslimat hizmetleriyle birlikte) teslimat sürücülerine taban ücretlerini ödemek için müşteri ipuçlarını kullandıklarını ve söz konusu şirketlerin işçilerin tazminat pahasına paradan tasarruf etmelerini sağladığını açıkladı.

Şimdi Los Angeles Times’a göre, her teslimat için başlangıçtaki minimum ödeme tamamen Amazon’dan gelecek. Amazon sözcüsü Rena Lunak Times’a verdiği demeçte, “Amazon her zaman sürücü ödemesi için planlanan saat başına en az 15 dolar ve konum ve talebe göre daha fazla katkıda bulunacak.” dedi. “Her zaman olduğu gibi, devrilme fırsatları ile teslimatlar için, sürücüler ipuçları% 100 alacaksınız.” Şirket, yeni ödeme politikasının bugün başlayacağını belirtti.

amazon flex drivers ile ilgili görsel sonucu

Yenilenen Ücretler

Amazon, konuma bağlı olarak, planlanan saat başına en az 15$ – 19$ katkıda bulunacağını açıkça belirtti. Amazon Flex’in sitesinin sunduğu 18 ila 25 dolar arasında değişiklik gösteren orijinal vaatten aşağı yukarı doğru ancak bu eski miktarın ne kadarının Amazon’dan geldiğini ve işçinin ipuçlarından ne kadarının geldiği belli değil.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İçindekiler

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler