Perşembe, Mart 28, 2024

Amazon Bitcoin ile Ödeme Alacak Mı: Şirket Açıklama Yaptı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çevrim içi alışveriş devi Amazon, kripto para birimlerinin atası Bitcoin’i yıl sonundan önce ödeme olarak kabul etmeye başlamayı planladığını iddia eden bir raporu resmi olarak reddetti. Şirketin bir sözcüsü Reuters’e yaptığı açıklamada, “Bu alana olan ilgimize rağmen, kripto para birimleri için özel planlarımız etrafında ortaya çıkan spekülasyonlar doğru değil” dedi ve “Amazon’da alışveriş yapan müşteriler için bunun nasıl görünebileceğini keşfetmeye odaklanmaya devam ediyoruz.” şeklinde ekledi.

Amazon’un yaptığı açıklama, Londra merkezli haber sitesi City AM tarafından şirketin ilk etapta Bitcoin ile ve daha sonrasında kendisinin çıkaracağı kripto para birimi ve Ethereum ile ödeme alabileceğiyle ilgili bir haber yayınlamasının ardından geldi. Hatta City AM’e göre bu planlar kısa süre önce CEO’luğu bırakıp Yönetim Kurulu Üyeliğine geçen Jeff Bezos tarafından hazırlandı.

Kripto para girişimi için talimatların Jeff Bezos’un kendisinden geldiği söyleniyordu, ancak Bezos kısa bir süre önce Amazon CEO’su görevinden şirketin yönetim kurulu başkanlığına geri adım attı. Amazon’un açıklamasında özellikle bu rapordan bahsedilmemese de, Amazon’un doğru olmadığını söylediği “belirli planlar” hakkındaki spekülasyonları reddediyor.

“ Kripto paralarla ilgili özel planlarımıza karşı yapılan spekülasyonlar doğru değil!”

Amazon Prime
Amazon Bitcoin ile Ödeme Alacak Mı: Şirket Açıklama Yaptı! 3

Spekülasyon dalgası, geçen hafta şirketten bir “Dijital Para Birimi ve Blockchain Ürün Lideri” için bir iş ilanı yayınlanmasının ardından harekete geçirildi. Liste, Amazon’un şirketin işinin bir parçası olarak kripto para teknolojisini nasıl kullanabileceğini keşfetmek için çalışan aradığını belirtiyordu. Bir sözcü, “Kripto para birimi alanında meydana gelen yeniliklerden ilham alıyoruz ve bunun Amazon’da nasıl görünebileceğini araştırıyoruz” dedi. Yani şirketin konu hakkında genel bir ilgisi var, ancak belirlenmiş bir planı henüz yok.

Raporlar, geçtiğimiz hafta Bitcoin fiyatında vahşi dalgalanmalara neden oldu. Reuters, City AM tarafından Pazartesi günü yayımlanan raporundan sonra para biriminin fiyatının yüzde 14,5 kadar arttığını belirtiyor ancak CoinDesk tarafından alınan verilere göre geçtiğimiz gün içinde fiyatı 40.000 doların üzerinde bir seviyeden 37.000 doların altına düştü. Geçen hafta raporlardan önce, kripto para birimi 29.000 dolar ile 32.000 dolar arasında işlem görüyordu.

Bitcoin
Amazon Bitcoin ile Ödeme Alacak Mı: Şirket Açıklama Yaptı! 4

Amazon’un Bitcoin’i ödeme yöntemi olarak kabul etmesi önemli olsa da, bunu yapan ilk büyük şirket olmayacaktı. Bu yılın başlarında Tesla, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki arabaları için ödeme olarak Bitcoin’i kabul etmeye başladı ancak iki aydan kısa bir süre sonra kripto para birimiyle ilgili çevresel endişeleri gerekçe göstererek bu ödeme yöntemini kullanmayı bıraktı. Bu endişelerin, geçen yıl 2 milyar dolarlık bir iklim fonu açıklayan Amazon tarafından paylaşılması muhtemel.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler