Cuma, Nisan 19, 2024

Yeni Realme Modelleri, Apple MagSafe Benzeri Teknolojiye Sahip Olacak!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Realme, manyetik kablosuz şarj teknolojisini kullanan ilk Android telefon üreticisi olacağını iddia ettiği Realme Flash adlı yeni bir cihazı tanıttı. Şirketin tanıttığı bu yeni cihaz iPhone 12 serisi için Apple tarafından üretilen MagSafe şarj sistemine benziyor olsa, Realme ilk donanımla biraz farklı bir yaklaşım benimsiyor.

Realme, Cupertino merkezli teknoloji ve yazılım devi Apple’ın MagSafe manyetik şarj teknolojisine gerek tasarımıyla gerekse de ismiyle çok benzeyen MagDart isimli manyetik bir kablosuz şarj cihazını piyasaya sürecek. Şarj hızlarının, MagSafe’in ulaştığı 15W’ı aştığı söyleniyor, bu da onu dünyanın en hızlı manyetik şarj cihazı yapma yolunda ilerletiyor ancak bunun dezavantajı, cihazın çok daha kalın olması ve aktif bir soğutma fanı gerektirmesi.

202107212204175
Yeni Realme Modelleri, Apple MagSafe Benzeri Teknolojiye Sahip Olacak! 2

Gizmochina tarafından bildirilenlere göre Realme, geride bıraktığımız hafta Apple’ın MagSafe diskine çok benzeyen daha ince bir MagDart şarj cihazı üzerinde çalışıyor. GSMArena’ya göre ise Realme Flash, Snapdragon 888 işlemciye sahip bir amiral gemisi bir akıllı telefon modeli olacak. Telefonun sızdırılmış bir görüntüsü, en az bir modelin 256 GB depolama ve 12 GB RAM’e sahip olacağını gösteriyor.

Realme, kulaklık gibi aksesuarlarla çalışan Qi kablosuz şarj cihazları satmasına rağmen, daha önce hiçbir telefonuna kablosuz şarj teknolojisini dahil etmemişti. Birkaç OnePlus telefonunda Dash Charge olarak da benimsenen tescilli VOOC kablolu hızlı şarj sistemine odaklandıktan sonra, şirketin alt markası Oppo’nun bu teknolojiyi kullanması uzun yıllar sürdü.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler