Perşembe, Nisan 18, 2024

Amazon Prime Air Drone ile ilk teslimatını gerçekleştirdi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden birisi olan Amazon, kendi içerisinde yapılanarak Drone ile teslimatlara başlayacağını duyurmuştu. Amazon Prime Air adı verilen sistemde siparişler alındıktan bir kaç dakika sonra drone ile teslimata başlanıyor.

Test aşamaları tamamlandıktan sonra teslimat dronu adı verilen ve Amazon‘a özel geliştirilen bu sistemde müşteri alışveriş yaptıktan sonra sisteme düşüyor. Ardından müşterinin siparişini hazırlayan görevliler ürünü toplayıp banda koyuyor. Bant ise bu ürünü ilgili yere göndermek için harekete geçiyor. Sonrasında ise bandın ucunda bekleyen Drone‘a ürün teslim edilerek harekete geçiliyor. Zaten aşağıdaki teslimat videosunda göreceksiniz, sipariş ile birlikte teslimat süresi sadece 13 dakika sürüyor.

İlk test İngiltere Cambridge’de gerçekleştirildiği gibi, bozuk hava koşullarında bu sistemin kullanılamayacağının altını çizelim. Fakat hızlı teslimat adına gerçekten mükemmel bir çözüm diyebilirim.

amazon prime air drone
Bir de Drone ile teslimatın otomatik olarak gerçekleştiğini söylememiz gerekli. Yani sipariş verildikten sonra Drone otomatik olarak hareket ediyor ve bir kişi tarafından kontrol etmeye gerek kalmadan kendi kendine ilerliyor. GPS sistemi sayesinde Drone‘un nerede olduğu anlık olarak Amazon Prime Air servisinde görünüyor. Bu şekilde kullanılan Drone‘u birisinin sürekli olarak kontrol etmesi gerekmiyor. Teslimat gerçekleştirildikten sonra ise Drone tesise tekrar geri dönüş yapıyor.

Bu sistemi Türkiye için düşündüğümüzde henüz hazır olmadığımız gerçeği ortaya çıkıyor. Zira geçtiğimiz aylarda bu sistemler için “adam bize Drone’u gönderse direkt çalarlar” gibi komik yorumlar yapılmıştı. Bakalım Amazon Prime Air servisinden Türkiye ayağı için kimler örnek alacak biz de merak ediyoruz. Zira PTT Kargo Drone teknolojisini ilerleyen süreçlerde kullanabilecekleri konusunda açıklamalar yapmıştı.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler