Cuma, Nisan 19, 2024

Amazon, Türkiye Satışları İçin Kendi Kargo Şirketini Kurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amazon Türkiye‘nin Haziran ayında açılması beklenirken, gelen bilgiler doğrultusunda Mart ayında satışa başlayacağı konuşuluyor. Son kullanıcı tarafında Amazon Türkiye‘nin ‘ilaç gibi’ geleceği belirtilirken, yurt dışından uygun fiyatlara gelen ürünler, Türkiye’de ne kadara satılacak en çok merak edilen konu. Bu bağlamda da Amazon kendi kargo şirketini devreye soktu.

Amazon Kendi Kargo Şirketini Kurdu

Yurt dışında Amazon Prime olarak bilinen kargo şirketi çok büyük bir filoya sahip. Uçaklardan tutun, gemi ve tır taşımacılığına kadar pek çok alanda hali hazırda ürünleri son kullanıcı ile buluşturuyorlar. Türkiye’de de yine Amazon Prime (Diğer adı ile Shipping with Amazon) adı altında kargo şirketinin devam edeceği netleşti.

Türkiye’deki kargo şirketlerinin rezalet durumunu son kullanıcılar zaten yıllardır dile getiriyor. Bu sayede Amazon‘un güvenilir ve doğru çalışma prensibi Türkiye’de de uygulanacak olursa, diğer kargo firmaları büyük sıkıntıya girebilir. En azından biraz ders çıkartabileceklerini düşünüyorum.

Amazon.com.tr adı altında başvuruların ve gümrük süreçlerinin halledildiğini burada sizlerle paylaşmıştım. Haziran ayından önce eğer hizmet başlarsa, Türkiye’de gerçekten çok şey değişebilir. Başta Türkiye’deki elektronik satışları gerçekleştiren firmalar (Hangi firmaların olduğunu az çok tahmin edebilmek mümkün) satış politikalarını değiştirebilir hatta iflasa kadar yaklaşabilir.

amazon kargo prime air

Amazon Türkiye Büyük Bir Lansman Yapacak

Biz gazeteciler olarak Amazon Türkiye’nin ilk lansman tarihini sizlerle de paylaşıyor olacağız. Baya büyük bir görkemli lansman ile kullanıcılarına duyurusunu yapacaklarını dile getiren ekip, bunun için Mart ayının sonunu bekliyor.

Toptancı ve satıcılar için ‘Mart ayında satışlara hazırlıklı olun’ uyarısı yaptığı belirtilen firmanın, bu anlamda son kullanıcıyı (müşterileri) korumak için büyük yaptırımları da toptancı ve satıcılara uyguluyor. Biliyorsunuz; Amazon dünya genelindeki en büyük e-ticaret sitelerinden bir tanesi.

İşini şansa bırakmayacakları gibi, Türkiye’deki zihniyeti de çok iyi anladıklarını düşünüyorum. Zira bir şeyin suyunu çıkartmakta ve onu kötüye kullanmakta üzerimize yoktur. Bunu kötülemek amaçlı söylemiyorum ama ne yazık ki ülkemizde suistimal edilen o kadar çok detay var ki..

“Lansman tarihi çok yakında”

amazon kargo turkiye

Önemli detayların sonuna gelirken Amazon‘un Lüksemburg ekibinin bir kaç hafta içerisinde Türkiye’ye geleceği ve anlaşma yapacağı firmalar ile görüşmeler yapacaklarını belirtildi. Son olarak kargo tarafında da ilk açılışa özel çok avantajlı fiyatlar ile seçenekler sunacaklarını söyleyerek konuyu burada noktalandıralım.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler