Salı, Nisan 23, 2024

Amazon’un Dijital Asistanı Alexa, 100 Milyondan Fazla Cihazda Kullanılıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amazon cihazları genel müdür yardımcısı David Limp, The Verge adlı siteye yaptığı özel röpörtajında sesli asistanları olan Alexa’nın 100 milyondan fazla cihazda yüklü olduğunu açıkladı.

Alexa’nın bu sayıya ulaşmasındaki en önemli etkenin uygun fiyata satılan akıllı hoparlör Echo ve üçüncü parti yazılımların Alexa ile uyumlu çalışması sayesinde olmuş.

 

Amerika Birleşik Devletleri merkezli en büyük  e-ticaret şirketi olan Amazon, 100 milyondan fazla cihazda sesli asistanları olan Alexa’nın yüklü olduğunu açıkladı. Şirketin en büyük amaçlarından biri duvar saatinden, microdalga fırınlara kadar pek çok ürünü sesli asistanları Alexa ile uyumlu yaparak ekosisteminini büyütmek.

150’den fazla cihazda kullanılan ve gün geçtikçe daha fazla cihazda yüklenen Alexa, rakipleri olan Google Asistant ve Siri’ye karşı şu an oldukça büyük bir rakip hale gelmiş durumda.

Başlıksız 1 5

Amazon’un uygun fiyatlı hoparlörü olan Echo oldukça fazla yoğun bir ilgi görüyor. Cihaz Eylül ayında yeni bir tasarıma ve daha güçlü bir hoparlöre sahip oldu. Şirket ayrıca henüz piyasaya sürmemiş olduğu donanımda da oldukça başarılı gibi gözüküyor. Alexa Auto adlı cihazı satın almak için 1 milyondan fazla kişinin sipariş verdiği açıklandı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler