Cumartesi, Nisan 27, 2024

Amazon’un Net Geliri Üç Katına Çıktı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Prime Day olmasa bile Amazon‘un gişe rekorları kıran bir çeyreği vardı. Perakende satış mağazalarının kapanması ve koronavirüs kısıtlamaları insanları çevrimiçi ortamda büyük harcamalar yapmaya teşvik ettiğinden, net geliri geçen yıla göre neredeyse üç katına çıktı. Amazon bugünkü gelir raporunda, bir önceki yılın aynı çeyreğinde 2,13 milyar dolardan 6,33 milyar dolar net gelir elde ettiğini söyledi.

Daha önce Temmuz ayında düzenlenen Amazon Prime Day Ekim ayına kadar ertelendi, bu nedenle bu çeyreğin sonuçlarını pekiştirmedi. Kurumsal tatil / satış etkinliği, daha yavaş bir sezonda satın alımları artırmaya yardımcı olan günler boyunca indirimler sunar. Bu yaz olmasa bile, Amazon’un net satışları, üçüncü çeyrekte 96,1 milyar dolara ulaştı, bir önceki çeyrekte 70,0 milyar dolara yükseldi.

amazon
Amazon'un Net Geliri Üç Katına Çıktı! 2

Pandemi, geçen çeyrekte Amazon’a benzer şekilde büyük bir destek veriyor gibi görünüyordu. Nisan ve Haziran ayları arasında, Amazon’un net geliri yıldan yıla ikiye katlanarak 5,2 milyar dolara çıktı. Bu, Amazon’un çeyrek boyunca koronavirüs güvenliğiyle ilgili maliyetlere 4 milyar dolardan fazla harcamasına rağmen oldu.

Amazon da büyük bir tatil sezonu geçirmeyi bekliyor. Şirket, siparişlerdeki artışa hazırlık olarak 100.000 mevsimlik işçi çalıştırmayı planlıyor. Amazon CEO’su Jeff Bezos bir basın bülteninde, “Tatil hediyeleri için erken alışveriş yapan her zamankinden daha fazla müşteri görüyoruz, bu da bunun benzeri görülmemiş bir tatil sezonu olacağının işaretlerinden sadece biri” dedi.

Satışlardaki artış, bazı ek maliyetlerle birlikte gelecektir. Amazon, önümüzdeki çeyrekte COVID-19 ile ilgili maliyetler için 4 milyar dolar daha harcamayı bekliyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler