Cuma, Mart 29, 2024

Hackerlar Wisconsin Cumhuriyetçi partiden 2.3 milyon dolar çaldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Associated Press’in haberine göre, hackerların seçimlerden sadece birkaç hafta önce, manipüle edilmiş faturaları içeren bir program kullanarak Wisconsin Cumhuriyetçi Partiden 2.3 milyon dolar çaldıkları bildirildi. Grup, 22 Ekim’de hırsızlığı kaydetti; Wisconsin Cumhuriyetçi Parti Başkanı Andrew Hitt, FBI’ın şu anda olayı araştırdığını söylüyor.

Hitt’e göre bilgisayar korsanları, seçim postaları ve Trump ürünleri gibi şeyler için kampanyanın birlikte çalıştığı birkaç satıcıdan sahte faturalar kullandılar. Satıcının ödeme bilgilerini göstermek yerine, belgeler parayı bilgisayar korsanlarına iletiyordu.

Bu tür bir hack aslında oldukça yaygın bir aldatmaca: Facebook ve Google, 2017 yılında 100 milyon dolarlık benzer bir kimlik avı planıyla vuruldu. Dolandırıcılar, meşru faturaların yanı sıra sahte makbuzlara gizlice girmeyi umarak işletmeleri, kuruluşları ve diğer grupları hedeflemek için düzenli olarak sahte faturalar kullanıyorlar.

Seçimden önceki son haftalarda bir seçim kampanyasını yönetmenin ne kadar çılgınca olduğu düşünüldüğünde, dolandırılmış faturaların nasıl kaçmış olabileceğini hayal etmek kolaydır.

AP raporu, bilgisayar korsanlarının hesaptan ne kadar süredir para çekiyor olduğunu belirtmiyor, ancak Wisconsin Cumhuriyetçi sözcüsü Alec Zimmerman’ın partinin federal hesabının şu anda 1,1 milyon dolar içerdiğini belirttiği düşünüldüğünde, bu miktar oldukça büyük. bu miktar, seçimin hızlı temposuna göre muhtemelen değişecektir).

Wisconsin, yaklaşan seçimlerde hem Trump hem de Biden kampanyaları için önemli bir eyalet olarak görülüyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler