Perşembe, Nisan 25, 2024

AMD Computex 2017 Fuarı İçin Radeon RX Vega, X399 HEDT ve Fazlasını Hazırlıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD HEDT platformu için yeni Radeon RX Vega ve X399 platformunu içeren dolu dizgin yükünü 31 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Computex 2017 fuarına götürüyor. Merakla beklediğimiz yeni ürünlerin detayları için son 19 gün kaldı diyebiliriz.

Radeon RX Vega 31 Mayıs Pazartesi Saat: 10:00’da

Yeni bir Computex 2017 fuarına hep birlikte yakında şahit olacağız. AMD bu sene geliştirmiş olduğu ürünlerinin hepsini ilk çeyrekte tanıtmadı. Ryzen işlemcilerden sonra gelecek olan Vega mimarili kartlarını ikinci çeyreğe bırakarak Computex’e hazırlandı.

Şimdi ise AMD X399 platformunu ve Radeon RX Vega gibi çok beklenen ürünlerini göstermeye hazırlanıyor. Başlıktan da gördüğünüz üzere 31 Mayıs Pazartesi günü saat 10:00’da ürünlerin tanıtımı gerçekleştirilecek. Bir saat sürecek olan basın konferansının detayları da sızdırılmaya devam ediyor.

amd baskani lisa su

Sahnede Yine Lisa SU Olacak

AMD‘nin başkanı olan Lisa Su yeni önemli gelişmelerden bahsetmek üzere sahneye çıkacak. Ryzen işlemcilerde olduğu gibi bizleri yine ufak testler ve performanslar bekliyor olacak. Şimdi benim burada merak etmiş olduğum en büyük soru şu: Daha yeni piyasa sürülen RX 500 serisi ekran kartları ile Vega mimarili ekran kartları arasında ne kadarlık bir fiyat farkı olacak ?

Tabii ki koskoca firma planlamalarını yapmıştır. Ancak Eğer RX 500 serisi kartlar ile Vega mimarili kartlar arasında çok fiyat farkı olmaz ise, kullanıcılar RX 500 serisini çabuk unutabilir. Zira bir de üzerine ‘daha fazla performans’ vaat edilirse kesin.

AMD X390 Anakart

Daha Hızlı HBM2 Bellekler

AMD Radeon RX Vega serisi kartlar ile hayatımıza daha hızlı HBM2 bellekler girecek. Aynı zamanda en baştan tasarlanmış bir mimari ile doldurulması bekleniyor. Ek olarak AMD‘nin bir sonraki platformu olab HEDT X399’un Computex 2017’ye yetişmeyeceği konusunda da bilgiler var.

HEDT platformuna değinmişken teknik özelliklerden de biraz bahsedelim hocalar. Dün internette AMD X399 HEDT Ryzen işlemciler ile bir kaç sızıntı paylaşıldı. Bu paylaşımlardan sonra ise teknik veriler ortaya çıktı. Yeni platformda Snowy Owl “Naples” yongalarının olduğunu gördük. Dün paylaştığımız üzere çiplerde yeni konfigürasyonlar olacak. Mesela 8, 12 ve 16 çekirdekli yeni işlemciler Intel’in X299 Skylake X serisi işlemcileri ile doğrudan rekabet edebilecek.

AMD X390 Chipset

Computex 2017’de İki Dev Karşı Karşıya

Bu sene düzenlenecek olan Computex fuarı epey ateşli geçecek. Zira iki ezeli rakip AMD ve Intel etkinlikte yeni ürünlerini tanıtırken, birisi X299 diğeri X399 platformları ile son kullanıcıları etkilemeye çalışacak.

İki HEDT platformu (X299 ve X399) arasındaki çekişme epey gergin olacağı gibi, 26 Haziran tarihinde Intel X299 platformunu piyasaya sürecek.

 

amd yeni islemciler 2017

Genel olarak AMD bu sene Computex fuarında Vega mimarisi kartlardan daha çok bahsedecek. Zira oyuncuların beklediği istekler de bu yönde. Biz de etkinlik başlar başlamaz tüm detayları sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler