Salı, Nisan 23, 2024

AMD Piyasada Bulunmayan Ekran Kartı Krizini Önlemek İçin Üretimi Başlattı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Türkiye dahil tüm dünya genelinde kripto para madenciliği (Bitcoin) aldı başını gidiyor. Sonradan haberleri olan kişiler de ‘vay anasını, yok yaw, nasıl olur?’ gibi ilginç sorular ile olan bitenleri izlese de, AMD bu krizin önüne geçebilmek için üretimin başlatıldığı duyuruldu.

Ekran Kartı Fiyatları El Yakıyor

Olay sadece AMD ile sınırlı değil ne yazık ki. Şuanda NVIDIA kanadında da ekran kartların fiyatları uçtu. Piyasadaki firmalar ellerinde kalan ekran kartlarını da ‘nasıl olsa alıyorlar’ deyip %200 zamlı olarak satınca oyun severler ve sistem toplamak isteyenler de haklı olarak isyan bayraklarını çekti. Ama kime çekti, neye çekti? Sadece sosyal medyadan yazıklarımız ile kaldık ne yazık ki.

Piyasada asıl vurgunu yiyenler ise oyun severler oldu. Onların amacı sadece sistemlerini toplayıp, istedikleri oyunu rahatça oynamaktı. Geçtiğimiz aylarda dolar krizi ile çırpınıp duranlar, ‘dolar inecekmiş önümüzdeki ay biraz daha bekleyeyim ya’ mantelitesi ile hareket etti hep. Ancak dolar biraz düşmüş olsa da, kripto para madenciliği (Bitcoin) yüzünden fiyatlar ikiye hatta üçe katlanmış durumda.

amd kripto para ekran karti 004

AMD ‘Sorun Madencilikten Kaynaklı Değil’ Diyor

Her ne kadar üretici firmalar kripto para madenciliği yüzünden ekran kartı stoklarında sıkıntı olmadığını söylese de, son kullanıcı pek böyle düşünmüyor. Zira madencilik yapanlar ekran kartlarını toplu olarak satın aldığı için, firmalar da bu kartları daha yüksek fiyatlardan koyarak satıyor. Şuanda herkes kafasına göre bir fiyat politikası izlediği gibi, kimse ‘neden sen bu fiyattan benim kartlarımı koyuyorsun?’ demiyor.

Ancak AMD bu sorunu çözmek için gönüllere güzel bir su serpti. Üretimin kısa süre içerisinde arttırılacağı ve bu yıl piyasaya sürülen ekran kartlarının stok bazlı olarak sıkıntı oluşturmayacağını belirtti. NVIDIA tarafından ise üretimin artacağı konusunda net bir bilgi bulunmuyor.

Bakalım yeni ekran kartı serileri ve modeller hakkında nasıl gelişmeler yaşanacak biz de merakla bekliyoruz hocalar. Zira bu fiyatların rast gele artış alması giderek oyun severlerin canını sıkıyor. Sonuç olarak AMD ekran kartlarından kaynaklanan stok sıkıntısının bir kaç ay içerisinde giderileceği belirtiliyor.

amd kripto para ekran karti 002

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

9 YORUMLAR

  1. Ben 7 bin tl ye Haziran 2020 de PC topladım 144 Hz Monitör dahil. Şu an sadece sistemin ekran kartı 7 bin olmuş. Kullandığım kart Amd RX 580 8GB karttı. Asgari ücretli ve evli biriysen oyun sistemi toplamak artık hayal…

    • edgwdguhwjdwhdwehdwuıdhwedhwdjnxwıdhwenxwedbwıdnıwehdıweehdıwedhıwuedhwıehdıwehdıwehdwoıdhjwedjııowdjoweıwedhwehdıwegdıwegdwegdc hakaret edesim geliyo

    • Korona virüs ve çindeki işçi sorunları stok sorunlarına neden oluyor o sağda solda kalan üç beş kartıda miningciler ve yayıncılar alıyor yakında mining kartlar üretilmesi pilanlanıyor stoklar biraz daha rahatlar baya bi yoğunluk olucak üzerinden bir kaç ay sonra normale döner

  2. Devletin neye nasıl ele atacak ki dünyada yapılıyor bu iş sanki türkiye’de yapılıyor da el atsın yasa dışı birşey yokki el atsın 😀

  3. Miming cıktı ekran kartı fiyatları %200 arttı laney gelsin şu mining yapanlara bırakında bır rahatlayalım arkadas bu nedır ya sıstem toplayamıyoruz.

  4. 3 kasım 2021 ve fiyatlar yine uçuk. Artık hiçbir habere inanmayın bu konu hakkında. Asla düşmeyecek fiyatlar… PC toplamayın, almayın. Konsol alın geçin 5 yılda dünyada durum düzelir ama o zaman da döviz ikiye katlanmış olur falan. Kanser kanser!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler