Perşembe, Mart 28, 2024

AMD Polaris 20 RX 500 Serisi İle Doğrulandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD Radeon RX 500 serisi çok yakında kullanıcıların karşısına çıkacak. Bir yandan da büyük bir çoğunluk Polaris 20 mimarisini yakından takip ediyor ve artık sabırları kalmadı gibi. Zira yorumlar ve beklentiler bunları gösteriyor. Öte yandan AMD Polaris 20 izleri ilk kez RX 500 serisi ekran kartlarında görüldü.

AMD Polaris 20 XTX & XL

Şuan için net olmamak ile birlikte çıkacağı pek çok kaynak tarafından şimdiden doğrulanmış. Radeon RX 580 ve RX 570 grafik işlemciler için kod adları göze çarpıyor. RX Radeon 580 Polaris 20 XTX ve Radeon RX 570 Polaris 20 XL karşımızda.

Listede Radeon RX 560 serisi ve RX 550 serisi Polaris 20 adı altında bulunmuyor hocalar. Giriş seviyeli ekran kartları için Polaris 12 mimarisi kullanılacağı gibi, kod adının Lexa Pro olduğu belirtiliyor.

polaris

Polaris 20 mimarisinde bizleri neler bekliyor ?

Zen işlemcilerden sonra AMD‘nin bir sonraki çalışması hiç şüphesiz Polaris mimarili GPU‘lar. 2016 yılında çıkacağı konusunda pek çok haber ve söylenti yapıldı. Fakat Zen işlemcilerden sonra çıkacağı aşikar olmasına rağmen biraz sabredemedik bence.

Yeni nesil grafik mimarisi Polaris ile bizleri 14 nm FinFet teknolojisi üzerine kurulu GPU’lar bekliyor olacak. Aynı zamanda pürüzsüz kare hızlarının yanı sıra, güç verimliliği açısından da ‘yeni bir devir’ başlatılmış olacak.

Henüz detaylar ortaya çıkmamasına karşın AMD Polaris mimarisi ile rakip GPU’lara nazaran %61 oranında daha az güç kullanılacağı belirtiliyor. Zira bunları AMD Zen mimarili işlemcilerde 65W TDP değerleri ile görmüştük. Bu özelliğin dizüstü bilgisayar kullanıcıları için de büyük bir haber olduğunun altını çizmek isterim. Son olarak yeni Polaris mimarili ekran kartlarında HDMI 2.0a ve DisplayPort 1.3 desteğinin olacağını belirtelim. 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

3 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler