Salı, Eylül 10, 2024

AMD Radeon PRO WX 8200 Ekran Kartı Duyuruldu

Paylaş

AMD Radeon PRO serisi ekran kartları yıllardır üst segment kullanıcıların memnuniyetini dile getirdiği seriler ile tanındı. Şimdi ise sahne sırası AMD Radeon PRO WX 8200 modeline geldi. Peki yeni ekran kartı son kullanıcılara ne gibi detaylar sunacak?

AMD Radeon PRO WX 8200

Kartın ilk fotoğrafları sızdırılarak bugün yayınlandı. Kartın yakın zamanda SIGGRAPH‘da duyurulması beklenirken, performans açısından WX 9100 ile aynı verilere sahip olduğu söyleniyor. Şuanda WX 9100 modeli ise Amazon’da 1499 dolara satılıyor.

Performansı hemen hemen diğer model ile neden aynı diyoruz? Çünkü sızdırılan Geekbench skorları doğru çıkarsa, bu konudaki ön görü de tutmuş olacak. Ayrıca Geekbench verileri WX 8200’ün VEGA 10‘a (GFX 901) dayandığını doğruluyor. Kartın 56 Bilgi İşlem Ünitesi olduğu iddia edildiği gibi, 3584 adet ile daha az akış işlemcisine sahip.

Bu nedenle Radeon PRO WX 8200, Radeon PRO WX x200 serisinin ilk grafik kartı olacak. Fiyat konusunda ise henüz net bir bilgi paylaşamıyoruz. Güncellemeler gelmeye devam ettiği sürece, biz de konuyu detaylandırmaya devam edeceğiz.

BENZER:  NVIDIA Ne Yapmaya Çalışıyor? RTX 3050 6GB Ekran Kartları Yolda

AMD Radeon PRO WX 8200 ekran karti 002 - PC Hocası

Bu Tür Kartlar Nerelerde Kullanılıyor?

AMD özellikle FirePro serisi ekran kartları dahil olmak üzere PRO WX ile birlikte tamamen üst seviye kullanıcılara hitap ediyor. Kartın performansı zaten oyun kartları ile karşılaştırılamayacak düzeyde fazla. Bu tip kartlar genellikle 3D tasarım, grafik mimarisi, oyun motorları, sağlık alanlarında yapılan deneyler, bilim çalışmaları ve mimarlık gerektiren pek çok alanda tercih ediliyor.

Türkiye’de ise bu tip kartları bulmanız ne yazık ki kolay değil. Genellikle Amazon türü web sitelerinden sipariş verilerek, kargo yolu ile temin ediliyor.

silkroadgaminggentr
Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler