Çarşamba, Nisan 24, 2024

AMD Radeon RX 5500 Tanıtıldı – Özellikleri ve Çıkış Tarihi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son dönemin yükselen yıldızlarından biri olan AMD, yeni bir ekran kartı modeli duyurdu. Orta sınıf için iyi sayılabilecek bir ekran kartı modeli olarak duyurulan AMD Radeon RX 5500 modeli, iyi alternatiflerden biri olacak gibi duruyor.

Kısa süre önce duyurusu yapılan yeni ekran kartlarının 7 nm Navi mimarisine sahip olacağı açıklandı. Aynı sınıfta ürünlerin önüne geçebilecek bir mimari ile gelen kart, 4 GB GDDR6 belleğe sahip olacak.

3 Farklı AMD Radeon RX 5500 Modeli Göreceğiz

Kartın duyurusu sırasında verilen bir diğer detay ise türler oldu. Bu kartın tek bir model olarak gelmeyeceği açıklandı. Kartın 3 farklı versiyonu piyasaya sürülecek. İlk versiyon ana model AMD Radeon RX 5500 olacak.

İkinci versiyon ise AMD Radeon RX 5500M modeli olacak. Bu modelin de yine laptoplarda yer alacak model olması bekleniyor. Hemen sonrasında ise üst segment bir model daha göreceğiz. Üste segment olan modelin ise AMD Radeon RX 5500XT olarak adlandırılması bekleniyor.

AMD Radeon RX 5500

Ana modelde 182 bit veri yolunun sunulduğu ve 4 GB GDDR6 belleklerin kullanıldığını göreceğiz. Üst segment olarak gösterilen XT modelinde ise 8 GB GDD6 bellekler bulunacak. XT modelinin çalışma frekansının ise 1845 MHz değerine kadar çıkış yapacağını ekleyelim. Serinin en iddialı modeli olacak olan kartta 22 işlem birimi ve 1408 akış işlemcisi yer alacak.

Tüm bu özelliklerle ana modelin fiyatı 129 dolar olacak. Eğer Pro model olarak gösterebileceğimiz XT versiyonu seçerseniz de 149 dolar ödemeniz gerekecek. Kartların resmi olarak piyasaya çıkış tarihi açıklanmadı. Ancak çıkışın 2019 yılı içinde olması bekleniyor.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler