Cumartesi, Nisan 27, 2024

AMD Radeon RX 5600 6 GB serisi ekran kartları geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD yeni ekran kartları Radeon RX 5600 serisini çok yakında duyuracak. Şuanda Türkiye yollarında da olan ve NVIDIA GTX 1650 Super, 1660 ve 1660 Super ekran kartlarına direkt rakip olan ekran kartları aynı zamanda 6GB VRAM belleğine sahip olacak. (RX 5600 serisi için)

AMD RX 5600 6GB serisi

Dostlarım, öyle görünüyor ki ekran kartı piyasasında AMD ve NVIDIA uzun süre daha birbirine rakip olarak gelmeye devam edecek. Zira ekran kartları tarihinde şimdiye kadar bu kadar çok model hiç bir zaman çıkmamıştı. Ancak 2019 senesi öyle bir sene oldu ki, artık son kullanıcılar da hangi ekran kartını seçeceğini şaşırdı. Türkiye için tablo aynı tabii ki. Genel ağırlık fiyat/performans ürünleri.

Yakında tüm dünyada da duyurulacak olan AMD RX 5600 serisi ekran kartlarının ise pek çok bilgisi gelmeye başladı. Başta ASUS ve ASRock, Avrasya Ekonomi Komisyonu (EEC) yeni RX 5000 serisi grafik kartlarını gönderdi. Girişler Radeon RX 5600 XT ve XT olmayan modelleri içeriyor.

amd rx5000 serisi ekran kartlari

ASROCK Radeon RX 5600 serisi

Ürünlerin şema kodlamalarına göz attığımızda RX 5600 ile RX 5600 XT 6GB‘lık VRAM’a sahip. Bu arada Radeon RX 5500‘ün de XT modellerinde olduğu gibi 4GB ve 8GB belleklerle geleceğini söyleyelim.

ASRock, Navi modelleri için Challenger ve Phantom serilerini piyasaya sunacak. Öteki tarafta EVO, TUF, DUAL ve ROG STRIX serilerinin de dört adet farklı SKU’su ASUS tarafından piyasaya sürülecek.

ASUS Radeon RX 5600 Serisi

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

  1. Abi s.a
    Konuyla pek alkalı değil ama bir sorum var
    benim pc de coğu dosyalar .lokf uzantısıyla kaplı bu durumu düzeltmek için yardıma ihtiyacım var lütfen yardım edermisin ?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler