Cumartesi, Nisan 20, 2024

AMD Radeon RX 5700 Serisi için Kötü Haber!

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD için bu ay çok yoğun geçecek. Dev firma bu ay hem işlemci serisini yenileyecek hem de ekran kartı serisini yenileyecek. Ekran kartlarında RX 6000 serisine geçiş yapılacak ve işte yeni serinin gelecek olması AMD Radeon RX 5700 modelleri için kötü haberlerin gelmesine neden oldu.

Navi 23, Navi 22 ve Navi 21 ekran kartlarından sonra RX 5700 modelinde sona gelinecek. Cowcotland tarafından sızan bilgilere göre firma 5700 serisinin üretimini durdurma kararı aldı.

AMD Radeon RX 5700 seri üretimi duracak

İddiada yer alan bilgide iki model için durdurma kararının alınacağı söylendi. Bu modellerden birisi RX 5700 kartları olacak bir diğeri de RX 5700 XT kartları olacak. Sadece referans tasarımlar için değil, özel tasarımlar için de üretimin durduğu söyleniyor.

Tabii ki şu an için bu kartların piyasada belli bir miktar stoğu bulunuyor. Bu stok yeni ekran kartlarının çıkış yapmasına kadar olan süreçte pazarı idare edebilecek seviyede bir stok gibi gözüküyor.

AMD Radeon RX 5700

Muhtemelen bu kartların üretiminin durmasının nedeni, AMD Radeon RX 6000 serisinin bu modellerin yerini alacak olması. Yoksa daha eski modellerden hala üretimde olan kartlar da var. Mesela RX 500 ekran kartları için de üretim devam etmekte. Aynı şekilde RX 5600 XT modelinde de üretim devam ediyor.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler