Cuma, Nisan 26, 2024

NVIDIA GeForce RTX 3070 Ertelendi – Peki Neden?

Paylaş

silkroad gaminggentr

NVIDIA’nın yeni oyuncaklarından biri olan NVIDIA GeForce RTX 3070 modeli, sınıfına göre iyi bir fiyat performans serisi olmayı başarmıştı. RTX 3090 kadar iddialı olmasa da üst düzey oyun deneyimi sunacak olan ekran kartının, yakın zamanda piyasaya çıkmasını bekliyorduk.

İlk açıklamada yeni ekran kartlarının 15 Ekim tarihinde geleceği söylenmişti. 10 gün sonra satışa çıkması beklenen yeni ekran kartları için beklenmedik bir paylaşım geldi ve firma bu seriyi ertelediklerini duyurdu.

NVIDIA GeForce RTX 3070 neden ertelendi?

15 Ekim’de satışa çıkması beklenen kartlar erteleme sonrasında 29 Ekim tarihine alındı. Ay sonuna kadar yapılan bu ertelemenin nedeni konusunda da açıklamalar yapıldı. Yapılan açıklamalara göre kartın ertelenmesinin ana nedeni gösterilen ilginin karşılanmasını sağlamak.

RTX serilerinin ilk modelleri satışa çıktığı gibi tükenmiş ve hatta kartlarda karaborsa olayı bile yaşanmıştı. Aynı olayı yaşamak istemeyen NVIDIA, bu kez gelen ilgiyi karşılayacak şekilde stok hazırlıkları yapmaya başladı.

NVIDIA GeForce RTX 3070

NVIDIA GeForce RTX 3070 serisine ilginin çok yoğun olacağını düşünen marka, diğer modellerde yaşanan stok sorunun önüne geçeceklerini belirtmiş oldu. Ay sonunda satışa kartın ne kadar ilgi göreceğini zamanla öğreneceğiz.

AMD’nin yapacağı tanıtım sonrasında durumlarda bir değişme olup olmayacağı da şu an için tahmin edilemiyor. Belki de AMD kartları sonrasında RTX 3070 serisi o çok beklenen ilgiyi alamayacak. Çünkü AMD tanıtımından sonra da yeni bir yarış başlamış olacak.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler