Cumartesi, Nisan 20, 2024

AMD Radeon RX 6600 Özellikleri Bu Kez GPU-Z’de Görüntülendi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Birkaç gün içerisinde resmi detaylarının ortaya çıkması beklenen AMD Radeon RX 6600 ekran kartı için sır kalmadı desem yeridir. Kart için bu süreçte çok fazla bilgi ortaya çıktı. Saat hızları, beklenen bellek miktarı, hedef alınacak çözünürlük değeri gibi detayları görmüştük.

Tabii ki tanıtıma kadar bu bilgileri resmi bilgi olarak göremeyiz ama genel anlamda özellik beklentilerimiz oluşmuştu. Tüm bunları üzerine şimdi ise serinin GPU-Z üzerinden özellikleri görüntülendi. Açıkçası yeni görüntüler de sızıntıları doğrulayacak özellikleri gösteriyor.

AMD Radeon RX 6600 Neler Sunacak?

Baktığımız zaman ekran kartının yine beklendiği gibi Navi 23 GPU birimiyle geleceği görülüyor. 7 nm üretim sürecinden geçeceğini anladığımız serinin, 8 GB GDDR6 belleği bulunacak. GPU-Z görseline bakacak olursak, bellek hızı ise 16 Gbps değerinden 14 Gbps değerine kadar indirilmiş durumda.

6600 XT modelinde bellek hızı 16 Gbps olarak açıklanmıştı. Bu konuda da geri planda bir ekran kartı göreceğiz gibi duruyor.

Diğer taraftan bellek bant genişliğinde de daralma olacak gibi duruyor. 224 GB/s gibi bir bellek bant genişliği olacak. XT serisinden daha geride bir ekran kartı bekliyorduk ama ne kadar geri planda bir ekran kartı göreceğimizi de anlamış olduk.

AMD Radeon RX 6600 ekran kartı

Son olarak AMD Radeon RX 6600 için ortaya çıkan saat hızlarından da konuşalım. Yine GPU-Z görsellerine göre ekran kartında 2044 MHz değerinde oyun saat hızı olacak. Artırılmış olan saat hızı ise 2491 MHz seviyesini bulacak.

Yine bu konuda da 6600 XT modelinin dikkat çekici şekilde gerisinde bir ekran kartı göreceğiz. Dileriz fiyat konusunda da yeni ekran kartı dikkat çekici şekilde geri planda olur.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler