Cuma, Nisan 19, 2024

AMD Radeon RX 7900 XT, PCIe Gen5 Desteği Sunabilir

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ekran kartlarında yeni nesiller için hazırlanmaya başlayalım. Bir taraftan Nvidia’nın RTX 40 serisi bir tarafta ise AMD’nin RX 7000 serisi ekran kartları için sızıntılar gelmeye başladı. Son sızıntı AMD’nin yeni tepe modeli olacak AMD Radeon RX 7900 XT ekran kartına ilişkin.

Daha önce de sızdırıldığı konuşulan GFX11 mimarisi yani RDNA3 GPU mimarisi olarak beklenen mimarinin yama notlarına göre seride yer alan Navi 31 GPU, alanında ilk olma özelliği taşıyacak.

Zira sızıntılara göre Navi 31 GPU bulunan modellerde PCIe Gen5 desteğinin olması bekleniyor. Eğer sızıntı doğruysa bu demek oluyor ki yeni tepe model, PCIe Gen5 destekli ilk son kullanıcı kartı olacak.

Söz Edilen Model AMD Radeon RX 7900 XT mi?

Kepler_L2’nin sızıntısından sonra bir soru işaretinin daha ortaya çıktığını belirtelim. PCIe Gen5 desteği konuşuluyor ama başta belirttiğimiz gibi bu tüm seri için beklenen bir destek değil.

Kaçırmayın: Biostar Radeon RX 6650XT Sızdırıldı

Yani tüm RX 7000 serisinde aynı destek olacak diye bir şey yok. Beklenti şu an için sadece Navi 31 GPU modelinde PCIe Gen5 desteğinin olacağı. Yeni seri içerisinde şimdilik Navi 31 GPU üzerinden yükselecek tek modelin ise RX 7900 XT ekran kartı, yani tepe model olacağı söyleniyor.

AMD Radeon RX 7900 XT

Bakalım sızıntılar doğru mu ya da diğer modeller için de benzeri bir destekten söz edebilecek miyiz? Bu sorunun cevabını almak için biraz daha bekleyeceğiz. Her ne kadar AMD, yeni mimarisi için hızla çalışıyor olsa da şu an sırada yeni RX 6X50 XT modelleri var. Önce bu modelleri göreceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler