Cuma, Nisan 26, 2024

Sapphire Radeon RX 6950 XT TOXIC Sızdırıldı! Yeni Amiral Gemisi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bir süre Radeon RX 6X50 XT serisinin sızıntılarıyla karşı karşıya kalmaya devam edeceğiz. Zira seri yeni amiral gemisi modelini de beraberinde getirecek ve birkaç gün sonra tanıtılması bekleniyor. Bu noktada her gün yeni bir sızıntı ile karşılaşabilir ki nitekim yine bir örnek olarak Sapphire Radeon RX 6950 XT TOXIC ekran kartı modeli sızdı.

Sızan yeni tabloda sadece 6950XT modeli de yok. Yeni nesilde yer alması beklenen 6650XT modelleri ve 6750XT modelleri de gözüküyor. Peki sızan tabloya göre özellikler neler olacak?

Sapphire Radeon RX 6950 XT TOXIC için Beklenti Yüksek

Tabloya baktığımız zaman yeni neslin mevcut modele göre biraz daha hızlı olacağı anlaşılıyor.

Tabloda yer alan bilgilere göre yeni seri temelde 2565 MHz seviyesine kadar hızlar sunabilecek. Bu değerin hız aşırtmayla elde edileceği gözüküyor.

Kaçırmayın: GeForce NOW için Yeni Oyunlar 

AMD’nin referans kartının ise 2310 MHz seviyelerinde hızının olması bekleniyor. Böyle düşündüğümüz zaman Sapphire Radeon RX 6950 XT TOXIC, referans modele göre 255 MHz kadar daha yüksek hızlar sunabilecek.

Sapphire Radeon RX 6950XT TOXIC

Burada dikkat çeken başka bir nokta daha var. O da TDP değeri. Yine aynı tabloya göre yeni kartta TDP değeri 346W seviyesine kadar çıkabilecek. OC versiyonda görüleceği anlaşılan TDP değeri, eski modelden 10-15W daha yüksek TDP değerleri sunulacağını göstermekte.

Bellek kapasitesi gibi diğer detaylar için bekleyeceğiz ama görünen o ki Sapphire, yeni amiral gemisi modelleri içerisinde yer alan bir versiyon sunacak. Yakında diğer detayları da öğreniriz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler