Cuma, Mart 29, 2024

AMD Radeon RX Vega İçin İlk Teaser Yayınlandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD yeni Radeon RX Vega mimarisi için çalışmalarına devam ederken, ilk teaser videosu tam bir ay sonra ortaya çıktı. Videonun kalitesi çok iyi olmasa da, en azından içeriği ve tam uzunluğu net bir şekilde görebiliyoruz.

AMD RX Vega Mimarisi Neler Sunacak ?

Vega mimarisi ile birlikte bizleri yeni pek çok özellik karşılayacak. İlk olarak IP v9.0 grafik geliştirmelerine Vega dahil edildiği gibi, Polaris mimarisinde IP v8.0 yer alıyordu. Bazı kaynaklar tarafından 14 nm FinFet üretim süreci olduğu söylense de, Polaris mimarisinin Fiji üzerine yeni bir yükseltme olacağına şimdiden kesin gözler ile bakılmaya başlandı.

Performans tarafında ise Watt başına elde edilen 2.5 kat daha fazla performans Vega mimarisinde karşımıza çıkacak. Bu da yeni nesil AMD Radeon kartların tabiri caizse ‘canavar performanslara’ sahip olması anlamına geliyor. AMD Vega mimarisine ait teaser videosuna hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler